To og Et Helt Halvt År

Til Otilie og Olivia. 

Denne dagen er en dag jeg tenker litt ekstra mye på dere. Faktisk trudde jeg ikke det var mulig, for jeg tenker på dere alle timer hver dag og om nettene drømmer jeg om dere. Men i dag mimrer jeg mer enn jeg normalt gjør. For i dag er dere to og et helt halv år gamle. 

Det kommer en dag der vi slutter å regne med halvtårsdager, selv fortrekker jeg å være 24 år og bare 24 år helt til klokken bikker 00:15 den 9. mars 2016. Dere motsier meg når jeg sier at dere er to og et halvt år, og korrigerer med to fingre i været og sier: “mamma, jeg, to åj!”, men det er jo ikke så lett å løfte opp en halv finger heller. 

Den dagen dere blir seks og et halvt år kommer et helt halvt år til å være like viktig å presisere som seks-tallet. Den dagen dere er 15 år, 17 år og 19 år kommer dere til å telle dager for å runde neste tall som åpner opp for flere muligheter. 

Jeg er glad det fremdeles er lenge til, men når sant skal sies så har de første årene gått så fort, at den dagen dere har blitt to unge voksene selv kommer jeg nok ikke til å forstå hvor tiden faktisk ble av. 

Jeg lurer på hvordan mor jeg kommer til å bli i deres øyne. I dag er jeg nok litt streng, samtidig som dere vet å trille meg rundt fingrene deres. For dere er jeg en voksen person, men i mine øyne er jeg fremdeles ung. Jeg har flere venner som er både i 30 og 40 årene som jeg ikke enser aldersforskjellen på. Og den dagen dere er 20 år så vil jeg være 42 år. Den dagen håper jeg vi er bestevenner til tross for at jeg kommer til å blande meg i det meste dere gjør og sette noen grenser her og der. 

Før jeg ble mammaen deres trudde jeg at aldren mellom to og tre år måtte være den beste alderen med barn! Jeg kan ikke klage heller, denne alderen er enestående morsom å følge. Dere lærer så mye og vi kan ha gode samtaler sammen. Vi kan gå på turer uten vogn og vi kan samarbeide. Alikevel kan jeg ikke si at jeg har hatt en favorittid. Jeg elsket barseltiden like mye som jeg elsker å diskutere med dere den dag i dag, til tross for at fasene er så veldig forskjellige. 

Hver dag lærer jeg dere å kjenne enda litt bedre, hver dag lærer jeg meg selv å kjenne enda bedre. Jeg er så stolte av dere begge to. Hver dag viser dere mot, hjelpsomhet, tålmodighet, omsorg og samarbeid. Dere har så mange gode kvaliteter som jeg håper dere tar med dere i all fremtid. 

Elsker dere 

Følg Speiltvilligene på Facebook – 

12 kommentarer
  1. Hei:)
   Har daglig rituale å lese bloggen din! Begynte med dette da jeg selv gikk gravid omtrent samtidig som deg:)
   Jenta mi er født i slutten av juni. Så det er veldig gøy å lese om likhetene til dine jenter!
   ELSKER når du skriver om hva di sier, å at du skriver det faktisk slik dem sier det! Det som kommer fra en barnemunn i den alderen dem er i nå, er som gull for både ører og hjerte!!☺️
   Det hadde vært gøy å fått flere innlegg om dette med språket dems:)
   Stå på med akkurat det du gjør, og skriver! Jenten dine virker fantastiske, å du i ligeså!☺️
   Med di varmeste hilsninger fra fast leser!❤️

  2. Herlige snuppene dine <3 Huff, ja, tiden går så altfor fort, men det er jammen bra at det går fremover også 🙂
   PS: Det ble skogstur i helgen 😀 (Hvis du husker at jeg skrev for litt siden at vi aldri klarte å komme oss ut i skogen) Det var herlig og vi storkoste oss både i skogen og på cafe etterpå 🙂
   Ha en finfin onsdag 🙂

  3. Jeg skjønner at jeg er gravid når et blogginnlegg om to små jenters to og et halvtårsdag får meg til å grine.
   Fint var det hvertfall!

  4. Cathrine Narum: Ah! Så herlig, jeg husker du skrev det 🙂
   Kan tenkte meg dere koste dere, blir kanskje ikke siste turen? 😉

   Super onsdag til deg og dine også!

  5. Kjære fantastiske deg!
   Aldri før har jeg kommentert på noens blogg, men i dag kunne jeg ikke holde tilbake. Er innom bloggen din så og si hver dag, og hver eneste gang jeg er innom så sitter jeg med tidenes største smil. Du er en så utrolig stor beundringsverdig person- og det lyser gjennom bloggen hvor mye du elsker barna dine, og ikke minst alt du gjør i hverdagen. Du er virkelig et helt uimotståelig menneske, til tross for at vi ikke kjenner hverandre så kan det merkes. Du har et veldig stort hjerte, og du gir meg frysninger i måten du skriver på. Fy søren! Flere i denne verdenen skulle vært som deg, ingen tvil. Barna dine har det jeg definerer som en fantastisk dyktig mamma- du gir barna det de trenger, pluss mye mer. Din kjærlighet for dem er så lett å se, og det fryder meg. Hadde du bare visst hvor mange som beunder deg og det du gjør.
   Du fortjener all ros og positiv oppmerksomhet du kan få, og aldri glem å ta til deg positive kommentarer relatert til deg og din familie. Dere er vakre alle sammen.
   Stor klem!

  6. Hei!
   Vesla mi ligger 1 mnd bak,så er 2 år og 5 mnd i dag:)
   Moro å lese om dere, de er så rare de små:))
   Ha en trivelig høst videre:)

  7. Rebecca Rygh: Herlighet, lettrørt som jeg er får jeg tårer i øynene. For en fantastisk tilbakemelding å få, jeg gjør så godt jeg kan, men jeg er nok ikke noe bedre enn andre <3

   <3
   Stor klem tilbake, og ha en helt nydelig dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg