Trygghet….

Jeg ville skrive om trygghet.. Jeg ville fortelle om det store ordet, men hva kunne jeg skrive om et ord som er så stort? For hva er trygghet?


Jeg kunne spurt: hva er trygghet for deg? Da ville du kunnet svare. Hadde jeg i tillegg spurt en til ville jeg fått to svar, men hadde jeg da fått svaret? Jeg kunne spurt ti, eller tjue, men allikevel er jeg sikker på at intet ett svar ville vært det samme. 

Trygghet er ikke noe som kan beskrives med en linje. For et barn kan den største tryggheten være mors eller fars favn. En voksen ville kanskje dratt inn økonomi og sikkerhet i det samme ordet på åtte bokstaver. 

Ordet Trygghet, har stått skrevet på et blankt ark i notatblokken min i over en uke. I dag ble dagen hvor ordet måtte få en sterkere mening – enn et enslig ord – bortgjemt i mine notater. 

Trygghet ble revet bort fra oss i timene etter terrorangrepene i Paris i går kveld, og fred ble tydligere definisjonen på trygghet.

Hadde du spurt meg: “hva er trygghet?” ville jeg svart: 

Trygghet er som en ryggsekk vi fikk tildelt i møte med livet, dagen vi ble født var sekken helt full, men allerede da jordmor dro oss ut i kulden og til det sterke lyset rant litt av tryggheten vår ut.  

For hver dag vi lever, blir trygghet revet bort. Redsler er antonymer til trygghet, og igjennom livet vil de mangedobles og samtidig kaste skygger over hva vi en gang trudde var trygt.

Som barn var vi kanskje redd for spøkelset i skapet. Etterhvert som vi ser hva verden ER, oppdager vi redsler vi ikke ante vi kunne dra kjennskap til. Dagen vi blir foreldre kan det virke som at alt er utrygt. Vi blir redde for alt i sikkerhet for våre barn. 

Trygghet er som sand i mellom fingrene, som tårer på ditt kinn, snur du deg vil det renne sin vei. Tryggheten vi ble født med vil omsider svinne hen, og vi vil savne den verden vi som barn trudde var reel…

 

Mitt hjerte blør for alle de som opplevde alt annet enn trygghet i går! 

Men frykten kan ikke knekke det gode, det gode må styrkes og bare på den måten kan vi bygge opp tryggheten på nytt i våre sinn.

♥ 

 

Speiltvillingene på Facebook – 

9 kommentarer

Siste innlegg