DIY for små barn / DIY julekalender #5

I år har jeg lett etter DIY prosjekter der barna kan delta, og da helt ned i toårs alder, men det var ikke så enkelt å finne noe passende. For de fleste DIY prosjekter krever en litt større grad av finmotorisk trening og erfaring. Men så fant jeg det perfekte, og skapte en egen vri. 
Når jentene får male går de nesten i taket, for det å male er GØY! Og med litt voksenhjelp før malingen kommer på bordet kan selv en toåring lage et mesterverk som kan henges på veggen i etterkant. 

I dag har nemlig jentene malt sine kunstverk som vi har valgt å kalle “en snøstorm”. 

Og jeg viser dere fremgangsmetoden: 

Det du trenger er: Kontaktpapir på rull (fås kjøpt på bokbutikk eller i hobbybutikker), blyant, ark, tapetkniv, malelerret (jeg kjøpte stive lerret på europris), malepensel og maling. 


Det første du skal gjøre er å tegne en mal for motivet du ønsker på bildet ditt. Jeg har valg en snøkrystall, men det kan like gjerne være noe helt annet. Tegn malen på et ark. 

Slik er utgangspunktet for malen min. Jeg har skjært ut snøkrystalldelen med tapetkniv, men saks går også an å bruke. 

Så legger du malen på kontaktpapiret og tegner etter slik at du får hele malen på kontaktpapiret. 

Skjær ut motivet ditt med en tapetkniv. 

Mål ut hvor du skal ha motivet på lerrete. Jeg tegner de fire rombene i midten, for å legge arket riktig på når jeg fjerner papirsiden av kontaktpapiret. 
fest motivet på lerrete. Om du ikke har vært i borti kontaktpapir før, så virker det som et ark av teip, når baksiden fjernes er det bare teipdelen du sitter igjen med. 

Lerrete er klar for maling når motivet er limt på. 

Finn frem malingen og la barna leke seg, eller deg selv så klart! 

Jentene malte hele bildet sitt selv, jeg trengte bare å hjelpe til så vidt rundt kantene for å få mailing over hele bildet. 

Når maleriet er tørt er det bare å forsiktig rive bort kontaktpapiret. 

To stolte jenter av sitt eget maleri som skal få henge på veggen i stua! Hurra, så enkelt og så pent enda det er et mesterverk fra toåringer 😀 

– Få med deg alle DIY julekalender innleggene på facebooksiden til Speiltvillingene – 

25 kommentarer

Siste innlegg