Fuck operasjonstrenden

– Operasjon, Botox eller Restylane – det kan virke som en normal ting å gjøre om nesa er litt skjev, puppene litt for små eller kinnbeinene for smale. 

Debatten har vært oppe en stund, men jeg klarer ikke la ballen ligge. Jeg trur den trenger å fortsette å rulle i en retning som er sunnere og laangt billigere. 8 av 10 toppbloggere har gjort kosmetiske forandringer på utseendet sitt. Vi snakker kanskje om en million følgere, eller er det flere?. De fleste ser opp til dem, og jeg trur ikke jeg lyver om mange av oss beunder hvor pene de alltid er (meg inkludert).

Som blogger selv, holder jeg meg som regel oppdatert på de andre bloggerene rundt meg. Som regel klarer jeg ikke å refere meg selv til de såkalte toppbloggerene, men det er ikke til å unngå å legge merke til hvilke innlegg som får høy reach. 

Det som har skremt meg i flere år nå, er at innlegg som handler om kosmetiske operasjoner går viralt og skyter fart rett opp til topplistene – hver gang!! Jeg kan håpe det er fordi meningene er sterke om temaet i negativ forstand, men jeg vet at selv jeg har kjent et press på å gjøre noen små finjusteringer – her og der… For hvis jeg sammenligner meg med de som opererer seg som Barbiedukker og Disneyprinsesser, så er det kanskje ikke så rart at mitt eget speilbilde, når jeg våkner om morgen, er litt skuffende. 

At så mange av bloggerene med flest antall lesere deler ut om sine operasjoner, gjør at virkelighetsbilde blir fordreid. Det kan virke som det mest naturlige å gjøre om du selv ikke er helt fornøyd med eget utseende!. 

Men igjen, etter å ha lest kommentarer på innlegget “Jeg legger meg under kniven: rompeforstørring” fra Sraad, forstår jeg at det ikke bare er toppbloggere som setter i gang kroppspresset. Hvordan oppdragelse er gitt til de som får seg til å fortelle bloggeren: “fiks nå heller på nesa de”

En måned senere er nesa en annen… 

Et så viktig karaktertrekk er fjernet, og nå begynner jeg å komme på sporet av hva jeg faktisk vil fortelle. 

Pappa hadde en ulykke på tråsykkel for en del år tilbake, ansiktet tok i mot fallet mot asfalten, som resulterte i leppespalting, og 7 ødelagte tenner. Leppen grodde sammen, og tennene ble fornyet. Tannlegen hadde gjort den beste jobben, men allikevel kan jeg enda savne det egentlige smilet til pappa. De nye tennene kler han godt, men de nye tennene er ikke like de gamle som sto litt mer på skakken – men som allikevel var helt perfekte, fordi det var hans karaktertrekk når munnen åpnet seg opp i en gapende latter. 

Mine venninner og min familie liker best de bildene hvor jeg ler til krampa tar meg, de bildene der ansiktet mitt er vrengt til et sammensurie av rynker og alt for mye tenner.

Når et bilde blir tatt i det du får latteranfall med en 25 år gammel bestevennine, så betyr det ikke så mye at jeg mangler hår og ser litt rar ut!
Når du får latteranfall med en 25 år gammel bestevennine, så spiller det ingen rolle at man ser litt rar ut!

De liker oppstoppernesa mi, og ørene mine som har to forskjellige størrelser. Pappas favoritt er helt klart fregnene. Min forlovede (kjennes godt å kunne kalle han det) synes jeg er deilig å kysse med, til tross for de smale leppene. Og barna mine kan se på puppene sine mens de sier: “mine pupper er små, og dine pupper er store!” – Jeg griper fatt i det som gripes kan. For hvem bryr seg egentlig om puppene mine er 70A eller 70C?

Nei, det er ikke et før og etter bilde av operasjon. Det er bare et "under amming" og "etter amming". Men hvilken rolle spiller det for deg at mine pupper ikke er like fyldig som da de hadde 200 ml melk i seg?
Nei, det er ikke et før- og etterbilde fra operasjon. Det er bare et “under amming” og “etter amming”. Men hvilken rolle spiller det egentlig at mine pupper ikke er like fyldige som da de hadde 200 ml melk i seg? 

Fuck operasjonstrenden, de som har betydning for oss, liker oss for den vi er og elsker alle våre særpreg! Når særpregene endres, forsvinner noe fra den vi virkelig er, og de rundt vil for alltid savne det som var unikt.!

Jeg sier ikke at folk ikke skal få gjøre som de vil med egen kropp, ei heller dømmer jeg de som velger å endre noe. Jeg synes bare det er skrekkslaget at samfunnets skjønnhetsideal er så urealistisk at operasjon og injeksjoner er den eneste måten å oppnå utseende på for 99,9 % av oss. 

Les også: 

– pupp er pupp 

– den perfekte kroppen 

– ønsker barn med lav kroppsvekt


– Speiltvillingene på Facebook – 

 

34 kommentarer
  1. Amen! Du er vakker både på innsiden og utsiden, ville mye heller hatt ditt utseende enn alle disse andre toppbloggerene som ikke er på sitt naturlige! I mine øyne er du definisjonen på perfekt! 😊

  2. Helt enig, Stine! Bra du påpeker dette med karaktertrekk, det er noe eget og noe som gjør hvem vi er til dem vi er. Vil forresten bare nevne at jeg synes du er et utrolig bra forbilde! For dine barn og familie, men også for oss lesere. Du ser ut til å ha gode verdier – du virker ut til å være ei EKTE jente, på alle måter. TAKK for det! Det er ikke alle som er like ekte lenger i dagens samfunn.. Heier på deg!

  3. Jeg kommenterer stort sett aldri blogger, men nå “må” jeg.
   Jeg er så utrolig enig i det du skriver! Operasjoner skal være en måte å fikse utseende som er ødelagt av feks en ulykke som du skriver over. Ikke fordi noen har små pupper, litt små lepper eller en utrent rumpe.
   Siden du fortalte om pappaen din velger jeg å skrive kort om onkelen min. Han var på fjelltur sammen med søstera for noen år siden å var uheldig å ramla. Hele ansiktet hans var dekka av blod og han var slått i svime da han datt ned en steinrøys. Søstra klarte ikke å få han ned fra fjellet alene og hadde ikke dekning på mobilen og måtte derfor løpe ned fjellet å få tak i hjelp.
   Når onkel kom på sykehuset var hele ansiktet knust og legene visste ikke hva de skulle gjøre.. Den dag idag har han bytta alle tenne, et ledd i skuldra, nesa er operert, leppene og kinnbeina. Men han ser nesten helt lik ut som jeg husker han fra barndommen. Han har et lite arr over leppa og det er alt.
   Han kaller seg selv for en levende ken dukke siden han alltid har vært imot plastiske operasjoner når man ser helt normal ut, men han er utrolig glad det finnes når uhellet har skjedd.

  4. Jeg er så enig med deg. Jeg har ett forferdelig speilbilde, men det er kanskje ikke så rart når jeg lever blandt puppeoperasjoner, botox og det som er i både vennekrets og familie. Jeg synes det er vanskelig å dra på stranda på sommeren når jeg har strekkmerker over ALT etter ett svangerskap og har hengpupper samt en stygg mage etter ett hastekeisersnitt som ga meg ett veldig skeivt arr.
   Det å være seg selv er unormalt i 2016, og jeg skjemmes bare jeg ikke bruker sminke på butikken.

  5. Hehe, jeg elsker hvordan dere bloggere leser hverandres blogger og tar igjen hvis noen av de andre har kritiisert dere. Dere nevner ikke navn, men alle som leser bloggene klarer å lese mellom linjene☺ Sophie Elise kritiserte dem som offentlig publiserer forlovelse/frieri et par dager etter at du skriver innlegg om ditt frieri. Og hennes innlegg var også helt klart rettet mot mammatilmichelle. Er hun perfekt, nei! Og dette innlegget var et godt svar til henne😉 Det er også veldig genialt, skaper spenning for oss lesere!😀

  6. Amen til det! Vi er alle forskjellige. Hva så om det ene eller det andre er litt skjevt!
   Jeg husker mitt første år som sykepleier. Jeg synes at jeg hadde litt store lår (noe jeg absolutt ikke hadde) Det jeg hadde var en pasient som våknet opp etter en operasjon med amputert bein! H*n hadde fått beskjed om hva som skulle bli gjort, men da h*n ikke var så god i norsk/engelsk hadde h*n nikket og smilt selv om h*n ikke forsto. Tenk det det sjokket av å våkne opp med bare et halvt bein. Siden da ble jeg litt ekstra glad i alle kroppsdelene mine.
   Eller som fantorangen sier: Se på min kropp, er den ikke flott! Og: “Tenk om jeg fikk ørene dine og tenk om du fikk ørene mine” Og så ler han! 😀

  7. Vanja: Det er ikke så lett nei, samtidig er det aller enklest å være seg selv uten sminke, med joggebuksa på og håret i en bustete dott – sammen med familie og venner. Så det er egentlig helt merkelig at vi skal bry oss om hva folk vi ikke kjenner tenker og trur om oss. Antagelig tenker de ikke så mye om oss uansett, når vi møter de på butikken eller gatelangs.

  8. Anonym; morsom oppdagelse, og en helt reel en. I enkelte saker ser jeg viktigheten i at flere synpunkter for komme opp til diskusjon også. I denne sammenheng trur jeg kanskje det er mer en tilfeldighet enn kritisering av hverandre 🙂 Jeg trur nemlig ikke Sophie Elise leser min blogg, og dermed ikke vet så mye om mitt frieri annet enn om hun fikk med seg det sist uke da vi var i møte sammen i Nettavisen 🙂 Og dette innlegget skrev jeg i går før hun delte sitt nyeste innlegg 🙂 Men en morsom konklusjon, og litt spenning er aldri feil.

  9. Aldersgrensen for inngrep burde heves, betraktelig!! Man er ikke ferdig utviklet som 18-åring, og i alle fall ikke moden nok for avgjørelsen!
   Jeg har hump på neseryggen.. Hatet den hele oppveksten! Nå er den liksom…meg. Underleppa mi er skjev, type skikkelig! Har vurdert å kanskje prøve Restylane for å jevne den ut, men fått streng beskjed av mannen at det er den han liker best ved utseende mitt. Og det godtar jeg. Jeg har diiigre pepper, og var fast bestemt på å redusere dem når jeg ble gammel nok. Da var det heldigvis noen som tipset med om å vente til etter barn, og nå i dag liker jeg dem. Poenget er, det er ikke forsvarlig å la så unge mennesker ta slike vurderinger på å endre utseende sitt. Det er bare trist at det har blitt så vanlig og tilgjengelig, og jeg ønsket at det snart blir bedre lpntroll på det.
   Og av alle toppbloggerne synes jeg du er penest 😉 uansett hvor mye de mener de ser naturlige ut, gjøre de jo ikke det! Det er kanskje pent med tykke lepper, men tynne lepper passer ansiktet bedre enn sprengferdige lepper 😉

  10. Hurra! Jeg grublet selv lenge på en liten boobfiks etter å ha ammet to barn, målet var ikke store, bare at de skulle være som de var før. Men så spurte jeg meg selv “Hvorfor det?!? Hva er det egentlig som gjør at jeg tenker tanken?”. Jeg er overbevist om at det handler om ytre påvirkning. Og jeg skal pokker meg få lov til å aldes uten å føle at noe burde vært annerledes mtp. fiksing med plastiske operasjoner og diverse småjusteringer. Basta bom! Heia deg!
   Gratulerer SÅ mye med forlovelse!!!! 🙂

  11. Aaah, du har så rett!! Selv om nesa mi stikker ut i alle sammenhenger og på bilder, så har jeg ikke tenkt tanken før nå at jeg burde gjøre noe med det og operere den.
   Å se på Bloggerne på TV og se Sophie Elise med far sin gjør meg ingenting annet enn lei meg – barna er en utgave/versjon av sine foreldre, det må være hardt for dem å oppleve at de ikke liker utfallet.

  12. Hanne: Kjente denne var skikkelig god å lese! Takk som deler, om både dine selvpåfunnede “feil”, men også hvordan du har lært å like dine karakteriske trekk gjennom andre og alder.

   Jeg er helt enig med deg, jeg hadde ganske idiotiske tanker om kroppen min da jeg var 18 år. Man lærer seg til å like seg selv litt senere.

   For en koselig hilsen <3

  13. Kristina: Hurra, til deg! Jeg trur også at de som begynner å fikse på noe, har lett for å fikse på mer, og så mer. Og så lenge en ikke er stinn av gryn er det mye penger som blir kastet i dass, spør du meg. For hvem gjør vi det for? Det er i hvertfall ikke venne våre, heller ikke familien.

   Tusen takk <3

  14. Lena: Det må du aldri finne på Lena, nesa de gjør deg sofistikert, akkurat en av de mange gode egenskapene du har <3

   Hmm! Jeg har vist bare klart å få med meg én episode så lang !! (meg og tv altsåå)

  15. Amen! Jeg kunne ikke vært mer enig. Dette var god lesing. Du skriver fantastisk bra, digger deg. Stå på videre!

  16. du skriver utrolig bra Stine! 😀 Jeg elsker bloggen din altså… Får alt så flott frem og du formulerer deg så voksent og ja, jeg blir bare helt rørt av alt du skriver…. DU, er et godt forbilde for unge jenter!

  17. Bare å se på de fra nord. To nydelige piker som måtte bare ta puppeforstørring som endte opp med å pumpe leppene fulle med dritt å litt til i haken for å fjernet det fineste som var ved dem. Nå ser de ht som gamle porno hollywood husfruer som er gift med en 100åring. Det som var så nydelig, så ung, så jentete av dem ble fort borte under operasjonene. Hæslig når gjort er gjort. Som noen sa, snart må mennesker gjenvinnes pga. all dritten de putter inn i kroppen. Æsj. Jeg er så glad for at du er imot noe sånt og har heller ikke planer om å bytte ut deler av kroppen din bare fordi andre synes det er pent! Du vil se helt nydelig ut når du er 30 mens de andre vil se mye eldre og oppbrukt. Kroppen tåler bare det det kan tåle.

  18. Enig, enig, enig!”Før” var det noen få som opererte seg til store pupper, nå skal “alle”. Også disse ande-leppene da. Vet ikke om jeg har sett noen som kler det. Hvorfor i all verden finner noen på å gjøre sånt til en motesak??? Nå snakkes det om rumpeimplantat!?!?!?! Hva blir det neste? Kul i panna? Et tredje øre på haka?Galskap, hele greia. Vi må akseptere at vi er forskjellige!
   PS: Om store ører blir mote, ligger jeg godt an 😉

  19. Jeg er enig. Folk som opererer seg er ikke til å kjenne igjen og det blir bare verre. Jeg synes de fleste er penest naturlig, det er heldigvis sånn at det du ikke liker ved deg selv er det noen andre som liker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg