Frokost-Favoritten

/ Annonse / 

Nå som hverdagen er tilbake igjen, har barna begynt å stå opp kl 7 for å dra den trøtte moren sin opp av sengen. “Men vi kan jo slappe av et kvarter til”, prøver jeg meg, helt uten hell. 

“Magen min har spist opp all maten jeg ga den i går, så nå rumler den og skriker: au au” Hun gned seg over magen mens hun pratet og jeg kunne ikke annet enn å humre av refleksjonen rundt den sultne magen fra treåringen. 

Med to smårollinger i hus blir det ikke noe mer slumring i sengen, det er ikke annet å gjøre enn å hoppe opp, for så å gå ned å lage frokost. Problemet er bare det at frokost ikke smaker noe særlig, til tross for at magen skriker. Den kjente strofen er: “AAAHÅH! Jeg har såå vondt i magen!”, “Ja, vennen, det er fordi du er sulten, så da bør du spise litt!”, men mine velmente ord når ikke helt inn, for det kan virke som om brødskivene foran dem vokser til store blingser som ikke får plass i munnen. Det er i hvertfall slik jeg analyserer de stirrende blikkene de får på brødskiven uten tegn til at de har tekt til å føre dem inn i munn. 

Jeg har på følelsen at det er flere som kan kjenne seg igjen i det?

Nøkkelen til matgleden ved frokostbordet er hos oss variasjon, og at barna har valgmuligheter på frokostmenyen. Det går i perioder på hva de har mest lyst på om morgen, og i disse tider er det yoghurt med frokostblanding som er den store favoritten. 

Cheerios Havre med en dæsj youghurt og noen forfriskende blåbær. 

Jeg har funnet meg to favoritter:
1: vaniljeyoughurt med en topping av Cheerios Havre og blåbær
2: youghurt naturell / gresk youghurt naturell, med en liten dose honning og Cheerios Havre.
Og så klart alt av bær passer utmerket til, eller en oppdelt banan i blaningen, men da liker jeg å ha melk til. 

Image and video hosting by TinyPic

Litt om Cheerios Havre, og hvorfor jeg velge nettopp den når jeg handler inn frokostblanding: 

Fra årets test av frokostblandinger (bramat.no), scorer Cheerios Havre høyt på listen, den kommer også veldig bra ut på smak fra forbrukernes stemme. 
Cheerios Havre er nøkkelhullsmerket. Nøkkelhullet er myndighetenes merkeanordning. 

Cherrios Havre er rett og slett den frokostblandingen vi liker best blant frokostblandingene, og det fine med frokostblandinger er jo nettopp det at de kan varierers på smak like mye som en brødskive ved å tilføre noen blåbær den ene dagen, og noen jordbær den andre. 

Det varierer litt om jentene spiser frokosten sin hjemme eller i barnehagen i hverdagen. Som regel får de velge (ved mindre vi forsover oss), og velger de å spise frokost i barnehagen gjør jeg det like enkelt og raskt som hjemme. Det våte i en beholder, det tørre i en annen. Så kan de blande og maule akkurat slik det måtte passe dem. 

Image and video hosting by TinyPic

– En god start på dagen ! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

9 kommentarer

Siste innlegg