Kløver til kastrering

I går reiste Kløver en på en visitt til veterinærene. Kanskje ikke det stedet han selv hadde mest lyst til å besøke, men så er det nå en gang slik at vi mennesker tar avgjørelsene for dyra våre. I den tro at vi gjør det beste for dem. 

Kløver mistet sine edle stener i går, altså ble han kastrert på dyrlegeklinikken. Ved å kastrere en kanin vil man fjerne sexdriften som gjør at kaninen slutter å markere, som gjerne går ut på at de legger fra seg avføring og urin på de merkeligste plasser. I tillegg vil man få en roligere kanin som så klart ikke kan få avkom. 

Når det gjelder Miffi, så skal hun også kastreres av de samme grunnene, men en annen viktig faktor som gjelder hun-kaninener er at veldig mange får kreft i livmoren. Ved å kastrere en hun-kanin, fjernes livmoren og sjansen for å få kreft i den. 

Da jeg ringte til klinikken, så var reaksjonen jeg fikk på kastringen av kanin at det ikke var spesielt mange som gjorde det, til tross for at dyrlegene anbefaler det på det sterkeste. Kaniner er et problem fordi det fødes for mange av dem, og det finnes for få gode hjem. 
Det er en kostnad jeg føler hører hjemme ved å anskaffe seg dyr, men selv om det kostet 1500,- å få Kløver kastrert, så er det en engangs-utgift. Jeg vet at det er mulig å få det langt billigere, men her er vi så fornøyde med den dyrlegeklinikken vi bruker på alle smådyrene våre, at å lete etter billigere alternativer er utelukket. 

Nå er Kløver tilbake til sitt sanne jeg, og selv om vi har hatt kaninene inne nå for å følge med og passe litt ekstra godt på, så hviler det ingen tvil på at de gleder seg til å komme ut i hjemme sitt igjen og nyte det friske gresset under potene, og grave tunneler så jorden spruter. 


– Sjekk der a Miffi! Der bor vi! Skjønner ikke hvorfor vi må være her inne når det er så fint der ute! 😉 


 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

    1. De er så nydelige! Får meg bare mer og mer lyst til å skaffe meg et hjem som ligger landlig til (alltid vært en liten drøm så lenge det ikke er altfor lang til “nærmeste” by), for å skaffe meg kaniner med så fin uteplass som dere har laget til dem 😀

    2. Så flott at du skal få begge kastrert! Husk at kaniner ikke burde skilles i utgangspunktet, men er jo litt vanskelig når den ene skal i narkose da. 🙂 Lykke til videre med kaninene! Snuppene dine begynner også å bli superstore. Koselig å se utviklinga. Har fulgt deg siden de var små bebiser!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg