#veggiehaters – Hvordan få i barna grønnsaker

/ Annonse /

Det er ikke et ukjent problem at mange barn ikke vil spise grønnsaker! Eller at de kun liker en eller to typer grønnsaker og rynker bestemt på nesen av alle de andre. Mindre barn kan også finne det vanskelig å spise grønnsaker som ikke er “kokt ihjel”, fordi kosistensen blir for vanskelig å tygge.
Det at barn ikke får i seg nok grønnsaker som er en viktig del av ernæringen vår, er ikke bra, og det er bare vi som foreldre som kan hjelpe dem med å få i seg tilstrekkelig med grønnsaker og de viktige næringsstoffene de bærer i seg. 

Hvis ikke grønnsakene på middagstallerkenen blir rørt, så må vi finne andre løsninger, for ofte er det ikke smaken som er problemet, men konsistens og barns egen evne til å bestemme seg for noe, og holde ved den tanken. Diskusjoner og krangler ved matbordet over hva de små skal spise, vet vi som har prøvd, ikke fører til noen grønnsakskurering hos ungene våre. 

Å lage juice og smoothie kan være en himla bra metode på å få i barn tilstrekkelig med grønnsaker. For ikke bare kan man kamuflere grønnsakene sammen med søte frukter, men fargene blir helt magiske! – og er det noe barn liker, så er det farger, sterke farger!  

Philips har nå en kampanje som de har valgt å kalle #Veggiehaters, og det de ønsker med sin kampanje er å sette fokus på hvordan familier og barn kan spise sunnere.
På instagram kjører de også en konkurranse: Del et bilde av et “grønnsaker haters” øyeblikk, eller et bilde med ditt tips til å få i barn grønnsaker på instagram, og tag bildet med #veggiehaters. 
Da er du med i trekningen av en Philips Raw Juicer.
Konkurrasen avsluttes 20.oktober, hvor jeg er med i juryen over å trekke ut de 3 beste bildene hvor hver vinner en juicer-maskin.  
Regler og vilkår om konkurransen kan du lese her

Mange deilig oppskrifter på juice og smoothie – helt gratis! 

Philips sitt bidrag i denne kampanjen er å vise foreldre hvor enkelt grønnsaker kan tilføres til hverdagen ved hjelp av juice og smoothie. Sammen med Philips Raw Juicer følger det med et oppskrift-hefte med noen utvalgte jucie-favoritter. I tillegg til det har de utviklet en app : Philip Healhy Drinks. Som jeg anbefaler deg å laste ned (helt gratis). Der inne finner du mange fantastiske oppskrifter på juice, og smoothie. 

Så la meg inspirerer med noen av mine Juice-bilder ! Delikat, er det ikke? 

Det å lage juice sammen med barna, tror jeg også kan være med på å gi barna nye og gode inntrykk av grønnsakene. I allefall når barna først har blitt hekta på de deilig juicene. Her får jentene velge ingredienser selv, og resultatet var en frisk og grønn juice, og en knall orange en. Med to forskjellige funksjoner på Juice-maskinene lagde vi den ene juicen uten fruktkjøtt, og den andre fyldigere med fruktkjøtt. 

Eple, kiwi og baby spinat


50/50 appelsin og gulrot ble den andre. Tilsetter du litt rødbete, skifter juicen til en dyp lilla! Kjempe stilig  – og godt! 

Husk å bli med i konkurransen på Instagram innen 20.oktober for å delta i trekningen av en Philips Raw Juicer. 


– Speiltvillingene på Facebook – 

14 kommentarer
  1. Nå fikk jeg en ide på hva ditt neste blogginnlegg kan handle om. Nemlig hvordan man kan ta perfekte bilder. Bildene du tar er så fine, men når jeg tar bilder selv blir de alltid så stygge😊

  2. Så utrolig genialt!
   Bare lurte på en ting ang Hero, haha. Legger han på seg eller har vekten hans stagnert? Og hvordan går det med alle søte små? 🙂

  3. Hei Stine!
   Har veldig lyst til å prøve juice til mine to små, blant annet for å fryse ned i isformer til sommeren igjen! mem har hørt at selve maskinen blir veldig grisete og at det er mye å rense/gjøre rent. Kan du ikke skrive litt om hvordan du opplever denne delen av juice-lagingen? Kan man ta det i oppvaskmaskinen/blir deg mye avfall (ergo at man må presse MYE frukt/grønt for et glass?

  4. Helene: Den er ikke vanskelig å vaske i det hele tatt spør du meg 🙂 Avfallet i en beholder, som man tømmer ut, og så er det bare å skylle og dra over med en klut om du vil 🙂 Det går mye frukt og grønt til juice, men det kommer man jo ikke utenom etter hva jeg erfarer 🙂

  5. Det er morsomt dette med barn og grønnsaker.. Hos oss ville ikke 4-åringen spise NOE av de grønnsakene som ble tilbydt han, før vi fikk to marsvin som fikk litt salat, gulerøtter og annet snacks. Plutselig en dag tok jeg han i å dele med dem, kanskje ikke veldig hygienisk, men det funka, og nå spiser han de samme grønnsakene som marsvina gjør – men ikke mer enn det.
   Juice var jo en veldig god ide, så får vi se om det er noe de tre (😉) marsvina mine liker!

  6. Hei! Vet ikke om dette er en ide for dere,men jeg er heller ikke så fryktelig glad i grønnsaker. Men jeg bruker og ta feks. Gulrot, brokkoli og blomkål i en ildfast-form, ha over litt smør/olje og litt krydder. Så setter jeg dette inn i stekeovenen på 200grader til de blir helt myke. Da blir det en veldig god konsistens og smak 🙂 herlige jenter du har!

  7. Det eneste som blir presset ut av frukten/grønnsakene når du juicer er sukker. Du bør heller bare lage smoothie. 👍🏻

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg