Hun var jo ikke trøtt

Det var blitt søndags kveld, ute yret regnet som tåke mot gatelyktene, inne var det fyr i peisen, og tente stearinlys. Barna var lagt for en god tid siden, huset var stille før lyden av knasende popcorn og en film begynte å snurre på TV. Den ultimate søndagskvelden, der vi to voksene jublet i det stille over at barna sov, og at det var tid for voksenkosen, nemlig godis og noe annet enn tegnefilm på TV.

Tassende små skritt hørtes i etasjen over, men så det ble stille igjen, og fokuset skiftet tilbake til Pierce Brosnan og Jessica Alba. Et plutselig skrik hørtes fra oven, og jeg sprang opp de 13 trappetrinnene til andre etasje. 

“Pus skrapa meg” gråt hun i sengen sin. “Åh, det var jo ikke noe hyggelig gjort av pus. Lå hun i sengen din da eller?” spurte jeg mens jeg tørket tårene som rant nedover kinnene. “Ja, hun lå bare der i bunn av sengen, men jeg ville kose henne!” fortalte hun i mellom snufsingen. “Det skjønner jeg du ville, men pus er ikke så glad i å bli løftet, selv om hun er veldig glad i å ligge ved tottene dine” sa jeg og ga en god klem. “Men si meg, hadde du ikke sovnet enda?” Hun ristet på hodet og svarte: “Nei, jeg har bare ligget her med øynene åpne.” 

Jeg sa god natt, og listet meg ut av rommet igjen, før jeg slang meg ned på sofaen og fortsatte filmen. Det tok ikke mer enn ti minutter før vi på ny hørte: “mamma?”. På jentenes soverom hadde stjernehimmelen sluttet å lyse, så jeg skrudde den på igjen og gikk ned. Ti minutter senene, et ny:” Mamma?” og pappaen gikk opp og skrudde på stjerne i taket. Nye ti minutter gikk før:”mamma?”. Da jeg var oppe på rommet la jeg meg ned til en veldig våken og fornøyd liten frøken. “Du må jo sove litt, klokka er blitt veldig mye.” Sa jeg der jeg lå å kilte henne i den vakre ansiktet. “Jeg er ikke så trøtt i øynene, mamma” svarte hun og smilte til meg. “Nei, jeg skjønner det.” “Og pus skrapa meg.” “Ja, du sa det, pus liker ikke å bli løftet.” svarte jeg og kysset det myke kinnet lett. “Men mamma, pus lå i bunn, men jeg ville ha henne på fanget mitt. Men hun bare løp sin vei” sa hun som om pus var helt tullete. “Ja, pus er flink til å løpe sin vei om hun ikke har lyst på kos”. “Ja, hun løp inn i skapet, men jeg dro henne ut, og holdt hardt sånn som dette” Sa hun og dro hendene rundt sitt eget bryst. Jeg kunne ikke annet enn å le mens jeg svarte: “Dro du henne ut av skapet, og holdt henne fast?” “Ja, hardt sånn at hun ikke skulle løpe, men da bare pipa hun, og så skrapa hun meg.” “Åh, du lille venn. Du vet jo at du ikke skal bære pusene, da kan de sprelle og klore med de skarpe klørne sine da vet du!” Sa jeg og lagde hånden om til en klo som kilte henne på magen. “Ja, og da løp hun ut i gangen, men jeg gikk etter fordi hun skulle ligge i senga mi å kose! For jeg ville så gjerne ha en kos..” Sa hun og leppen bevret litt. “Vent litt, så skal jeg hente pus til deg, så du kan få en god nattakos” Sa jeg og hentet pusen. Jeg la pus på magen til det skjønne barnet mitt, og hun kastet armene rundt henne i en kjærlig omfavnelse og begrade hode ned i den silkemyke pelsen. 
“Takk mamma!” hvisket hun da pus løp sin vei, ikke like fornøyd med tvangskos selv om hun tålerer det meste. 
Men den lille jenta var fremdeles ikke trøtt, hun bare lå der i sengen og tenkte over livets mysterier, og hvert tiende minutt ropte hun oss opp for å sette på stjerner i taket. 

“Mamma, dyna mi er litt bustetet her!” Sa hun en av de mange gangen jeg var oppe. “Bustete?” Spurte jeg og kikket på dynen. “Ja, den er bustet her!” Sa hun igjen og viste dynen som hadde sklidd litt ned i trekket slik at trekket ikke hadde noen dyne i seg ved hodet til den lille engelen. “Se der du, dyna var jammen meg blitt litt bustete! Jeg skal riste den opp for deg.” Sa jeg, ristet dyne og ga det endte nattakyss den kvelden før jeg listet meg ut med et veldig stort smil om munnen, mens jeg kvalte en latter. 

Klokken ble halv 11 på kvelden før øynene fant mørket for den dagen, men hva kunne vi gjøre? Hun lå stille i sengen og prøvde å sove siden hun la seg kl 19, hun var bare ikke helt trøtt i øynene, hadde veldig lyst på en kos fra pus, og hun hadde bustete dyne! 

/Hverdagsøyeblikk er de beste! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

12 kommentarer

Siste innlegg