Havutsikt, moro og sjelefred!

– Det er de små øyeblikkene, der du virkelig kjenner at du lever, som du for alltid bevarer i minnene  – 

/ Reise i samarbeid med Visit Sweden /

Fiskbäckskil, en perle av den svenske vestkysten, er stedet hvor dette eventyret begynner.
Denne helgen har vi vært på tur lagt opp av Visit Sweden. De skreddersyr opplevelser som passer for en hver. For oss som er en småbarnsfamile så er det helt fantastisk når reisen ikke er for langt unna, i tillegg er det jo viktig at det er lagt opp aktiviteter som er tilpasser alderen på barna og oss som foreldre. Jeg skal ta dere med på helgen vår, for vi har hatt en uforglemmelig en! 

Turen hjemmefra til Gullmarsstrand Hotell og Konferens tok oss tre timer, det ligger ikke lengre unna enn 2 timer og 40 minutter med bil fra Oslo. Gullmarsstrand Hotell og Konferens ligger så nære vannet som det er mulig å komme, og inneholder flere bygninger langs bryggen med utsikt over Gullmarsfjordenes øyer og bukter. 

Vi sjekket inn på hotellet og nærmest kastet av oss klærne, klare for å teste ut Sinnenas havsbad som hører hotellet til. To badstuer med fantastisk utsikt og utendørsbasseng som står på påler i vannet, med 38 grader. Bjørn Tore og jeg kan også skryte av å ha badet i sjøen for første gang i år! Iskaldt, men helt fantastisk etterpå. 

Etter å virkelig ha fått feriestemning i kroppen etter et langt og behagelig bad, kledde vi oss godt og gikk til fergen som går rett utenfor hotellet. Fergen tok oss til byen Lysekil på 12 minutter, hvor vi hadde gangavstand til Havets hus. Lysekil er en sjarmerende by, med unik sjærgård, friluftstilbud, flere besøksmål og mange resturanter som serverer fersk sjømat. 
Byen er stille og rolig på vinterstid, men jeg må si at gleden ved å reise på vinteren er nettopp stillheten som følger. Alle har tid til å stoppe litt opp, slå av en prat, og da vi entret Havets Hus kunne vi gå rundt i eget tempo nesten helt alene. 

Vi hadde en fantastisk opplevelse på Havets Hus, hvor vi fikk studere alt i fra torsken med skjegg til sjøpølser. Jentene syntes det var superstas å finne et lekerom hvor de kunne få ut litt energi, noe som ga oss voksene anledningen til å se nærmere på fisk og planter. 

Da vi ruslet tilbake til fergen, gikk vi hånd i hånd. Etter en liten stille stund sier datteren vår: “Det var såå gøy å se på alle fiskene!”. Det rører to foreldrehjerter å høre, for det er fantastisk å vite at man skaper gode minner for barna. 

– Fiskbäckskil sett fra fergen, og utsikten vår fra familerommet på hotellet i skumringen –

Etter besøket vårt i Lysekil, fikk vi tid til å slappe av på hotellet før middag. Jentene fant ut at de ønsket seg nye elektriske senger, og det kunne jeg vel være enige med dem i, til meg så klart og ikke til dem. 

Kvelden kunne ikke vært avsluttet bedre enn med middagen på hotellet, restauranten serverte helt himmelsk mat, og de har sin spesialitet innen fisk og skaldyr. Middagen nøt vi til total havutsikt, i en atmosfære av ro og hygge! 
Bjørn Tore og jeg konkluderte med at vi er nødt til å bruke vinterene bedre. Det er lett å tenke at man reiser på ferier om sommeren, eller drar til varmere strøk om vinteren. Da går man egentlig glipp av noe. Denne første dagen vår i Sverige var helt magisk! 

Jeg anbefaler dere alle å sjekke ut landingssiden til Visit Sweden 

Der kan dere se hvor mange fantastiske opplevelser som ligger like over landegrensen til nabolandet vårt. Man trenger ikke reise langt for å få den perfekte familieferien. Prisene er lavere enn i Norge, så det er bare å nyte det som ligger foran dere! 

Følg også Visit Sweden på Facebook – om du vil få nyheter om reiser og det som skjer i Sverige. 


I morgen følger vår dag to fra Sverigehelgen! Jeg gleder meg til å gjennoppleve dagen igjennom bildene som kommer. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg