Speiltvillinger fordi vi er jålete?

 Ullsett av nameit  – fra min herlige venninnes butikk: Beelino 

Nybada og klare for sengen sto vi på badet og gredde og fønet håret mens samtalene fløt om alt og ingenting. De fulle magene etter den store porsjonen med middag de hadde spist litt tidligere ble et stort fascinasjonspunkt, og side om side målte de hvem som hadde størst mage. 

“Spør du meg så er magene deres prikk like, ser dere at dere til og med har lik navel?” sa jeg og kilte de begge to på magen, så de vred seg i latter. “Helt like mager, på nesten helt like jenter!” fniste jeg, og fikk en veslevosken kontring tilbake “Mamma daa! Det er jo fordi vi er tvillinger!” 

“Dere er tvillinger, eneggede tvilling og også det som kalles speiltvillinger, vet dere hva speiltvillinger er?” spurte jeg der jeg satt og gredde igjennom det våte lange håret på den ene datteren, mens hun andre sto ved siden av lutter øre. 

De begynte å fnise av ordet speiltvillinger, og hun ene svarte: “at vi er jålejenter?”. Tanken bak det var ikke dum, det er ikke sjeldent de to har sangopptreden for seg selv i speilet, så at jentene er speiltvillinger er bokstavelig talt helt korrekt. 

Vi lo godt, og jeg startet med å fortelle om fenonmenet eneggede tvillinger på et språk jeg håpet de klarte å forså. 
   “Dere husker hvordan en mamma og en pappa lager barn?” sa jeg.
I munnen på hverandre forklarte de:
  “Mammaen har egg i magen, og pappaen har frø i tissen. Frøet må inn i egget og så blir det barn!” 
  “Dere husker godt altså, det er helt rett. Det som er skikkelig kult er at frøet til papp ser ut som et bitte bitte lite rumpetroll, og det klarer å svømme inn til egget til mammaen, og så går frøet inn i egget. Når frøet er inni egget, så begynner et barn og vokse. Da er det noe som kalles celler som begynner og dele seg mange mange ganger helt til babyen i magen får et hodet, et hjerte og så armer og bein. Det som er litt rart da, er at da dere ble laget, så var dere også bare et frø og et egg, men da frøet og egget skulle dele seg og bli til én baby, så delte deg seg ALT for masse, og så bli det to barn som nesten ser helt like ut i stedet for ett.” 

Hårbørsten hadde for lengst falt ned i fanget, og de to jentene kikket opp på meg med måpende munner og klinkekule formede øyne.
 “ÅÅj! Det er rart!” sa hun ene. 
 “Ja, det er rart, og skikkelig kult!” svarte jeg. 

Jentene var ikke klare for å avslutte samtalen, så jeg fortsatte å forklare. 
  “Det som kanskje er enda rarere, er at dere er det som heter speiltvillinger. Det betyr at dere er speilvendte av hverandre. Dere er motsatt av hverandre. Så du Otilie har hårverven din på den siden, og du Olivia har den jo på den andre siden. Da dere fikk tenner så fikk dere alltid tennene i motsatt rekkefølge. Når Otilie fikk den fortanna (pekte på høyre fortann), så fikk Olivia den fortanna (pekte på venstre fortann). Da Otilie fikk høyre hjørnetann, så fikk Olivia venstre hjørnetann”

Jentene var helt oppglødd, dette var helt klart spennende saker, så jeg lot til å vise de en ting til som jeg har vært klar over lenge, men som de ikke har vært klar over. 
  “Kan dere hinke litt for meg?” Spurte jeg, og de to hoppet opp og ned på ett bein, for hinke det kan de. 
  “Kan dere se hvilket bein dere hinker på?” spurte jeg. 
Olivia ropte ut: 
  “Jeg hinker på høyre bein!” 
Otilie ropte ut: 
  “Jeg hinker jo på VENSTRE!” 
Så jeg svarte: 
  “Ser dere, motsatt av hverandre, det er fordi dere er speiltvillinger”. 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

11 kommentarer
  1. Så gøy! er det sånn at en er venstrehendt og en høyrehendt også? lærte faktisk litt av forklaringen din på eneggede tvillinger selv jeg! hehe, så takk for det 🙂

  2. Ida: Nei faktisk ikke, høyrehendt er nok så sterk at den er trumfet igjennom hos begge. Men en er jo venstrebeint, så hun sparker med venstre og hinker på venstre 🙂

  3. Så nydelig og naturlig du forteller og forklarer de fine barna deres om det merkelige livet vårt. Kjempeflink er du også til detStine.

  4. Dette må være til nå det fineste artiklet jeg har lest av deg Stine!!!
   Også så naturlig forklaring på skapningen av barn! Tommel opp til å være ærlige med dem 🙂

  5. Nå ble jeg fascinert jeg fikk vite i går at jeg har tvillinger her i magen å fikk totalt panikk men. Etter å lese litt her har jeg roet meg ned. Tusen takk for at du skriver så fint❤

  6. Ida: Så fantastisk 😀 GRATULERER! Heldig er du. Masse lykke til med svangerskapet, pass på deg selv, og ta det piiiano, så blir de kanskje i hulen litt lengre enn mine 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg