Så langt er jeg på vei

Hun kom løpende inn på rommet vårt, kastet seg i armene mine og klaget høylytt over smerter i beinet. Voksesmerter, ingenting farlig, men ikke godt heller. Mens jeg fremdeles halvsov strakk jeg beinet hennes og masserte det lett. Jeg skulle gjerne sovet litt til, søvnen var påtrengene, men hun var ferdig med å sove. Så klart, klokken var halv 7, hun hadde sovet i godt over 11 timer. Den lille hånden hennes kom kilende mot magen min, så strøk hun frem og tilbake like under navelen. 

“Koser du med babyen?” spurte jeg med søvning stemme. 

“Mhmm” svarte hun som den stolte fremtidige storesøsteren hun er. 

Like etter kom det ei frøken til krypende opp i sengen. De mange spørsmålene rant ut av dem, så med hver jente ved siden av meg, søkte jeg “fosterets utvikling i magen – film” på mobilen, og der lå vi og kikket på frøet som svømte til egget og hvordan de til sammen utviklet seg, først til noe som lignet en reke, men så etter en stund til en baby. 

Idyllen ble brutt i det jeg fløy opp av sengen, spurtet ned til badet og hev hodet over toalettskålen. Like bak fulgte de to flotte jentene, og mens magen jobbet med å vrenge ut noe som ikke fantes i den, kjente jeg fire små hender stryke meg på den bare ryggen mens de mumlet de trøstene ordene om igjen og om igjen: 

“Stakkar mamma!” 


(17 uker inn i mitt forrige svangerskap) 


De to mest stilte spørsmålene jeg har mottatt siden jeg publiserte graviditeten om fredagen har vært hvor mange uker inn i svangerskapet jeg er, og om jentene vet noe. 

Teksten over er en opplevelse fra i dag tidlig, så som dere kan lese så vet jentene at de skal bli storesøstre. 
Da jeg var 7 + 0 uker inn i svangerskapet, altså i svangerskapsuke 8, startet jeg å kaste opp om morgen. Dette var som reprise fra da jeg gikk gravid med jentene. Det var ikke oppkastet i seg selv som var problemet, men at jeg nå hadde to barn som plutselig trodde de hadde en dødssyk mamma. 

De fortalte med store øyne: “Mamma kaster opp, men hun smitter ikke!” til de vi møtte på vår vei, slik ærlige barn forteller om sine opplevelser. 

Jentene fikk derfor vite om graviditeten allerede i svangerskapsuke 9, fordi de fortjente en ordentlig forklaring på hvorfor jeg var så dårlig. Ikke bare kastet jeg opp om morgen, jeg sovnet ofte på sofaen, og fikk migreneanfall mye oftere enn før. 

Jeg skal komme tilbake til hvordan de tok nyheten <3 

Så til den store avslutningen, hvor langt er jeg på vei? 

I dag er jeg i svangerskapsuke 12 (11 + 2) 


– Følg meg på Facebook for nye oppdateringer – 

 

56 kommentarer
  1. Så utrolig spennende! Gratulerer så masse! <3
   Gleder meg til å følge med på reisen, og håper du kommer til å sy masse babytøy fremover! Selv er jeg i uke 12 (11+4), så da blir det jo ekstra artig å følge med! 🙂

  2. Gratulerer så veldig med den fantastiske nyheten ☺️ Jeg har lest bloggen din i mange år og elsker å titte innom den koselige familien din. Sjokket var stort når du skrev du var gravid, for det hadde jeg absolutt ikke skjønt. Jeg har fulgt litt ekstra med i det siste og sendt deg masse medfølende tanker, men at du var gravid, nei det slo meg ikke. Det som er litt morsomt er at jeg er gravid selv. Det som er enda morsommere er at jeg også er 11+2 😅 Så nå skal det bli enda gøyere å følge bloggen din fremover 🤗 Lykke til fremover og håper du føler deg bedre snart 💛

  3. Gratulerer så mye med spire! Selv er jeg 11+3 i dag og sliter også med kvalme og null energi. Har verken migrene eller to tvillingjenter å ta vare på, så føler med deg 😉 Det blir veldig spennende å følge deg på veien! Krysser fingrene for oss begge!

  4. Gratulerer så mye med en liten junispire ❤️ Venter selv en veldig etterlengtet augustspire og er knappe 6 uker bak deg ☺️

  5. Jeg håper at du etter vært vil få en litt “lettere” svangerskap. (altså at formen blir bedre) Må si jeg synes du er en fantastisk flink blogger, med beina på bakken.

  6. Jeg er sikker på at jentene dine blir verdens beste storesøstre! Lillebror/søster er sikret dobbelt opp av alt, tenker jeg 🙂 Og så er det masse hjelp i storesøstre som er så store som jentene dine er. Min eldste var akkurat fylt 5 år da lillesøster ble født. Og hun hjalp meg masse.
   Gratulerer så mye med graviditeten!
   Håper formen din kommer seg snart. Gleder meg til å følge deg og dere framover.

  7. Gratulerer så masse med graviditeten ❤ Blir spennende å følge deg videre da jeg er akkurat 2 uker bak deg, er i uke 10 nå (9+2) med vår første baby ❤ Er selv kvalm og og veldig trøtt og sliten hele tiden, så kjenner igjen noe av det du skriver om!
   Masse lykke til videre ❤

  8. Gratulerer så mye! Så spennende det blir å følge deg fremover. Jeg er 12 + 2 uker på vei, og har kastet opp hver eneste dag siden uke 6. Det har heldigvis begynt å roe seg litt, og jeg er litt mindre kvalm for hver dag som går.

  9. Hei! Gratulerer så mye med graviditeten! Kjempe koselig å høre! 🙂
   Ville bare pirke på en liten ting, som jeg ser mange tuller med.. hvis du er i uke 11+2, sier man at du er i uke 11. I svangerskap snakker man om fullgåtte uker.. 😉

  10. Gratulerer så mye 🙂 I begge mine svangerskap var jeg kvalm og kastet opp. Alle sa at det kom til å gi seg i uke 12. Uke 12 kom og jeg var fortsatt like kvalm og kastet opp. Ble mer og mer skuffet som ukene gikk og jeg holdt på til uke 20 med begge svangerskapene. Nå er det akkurat et år siden jeg ble gravid med nummer to og har en liten sprudlende jente på tre måneder <3

  11. Så koselig! 😊
   Du har helt rett i at jentene fortjente å vite det dersom du har vært så dårlig! Tenker de gleder seg masse! ❤️
   Koselig med graviditet! Gleder meg til å følge deg videre i svangerskapet.

  12. Gratulerer så masse med baby på vei❤ Håper formen blir bedre etterhvert! Føler virkelig med deg, var veldig dårlig med begge jentene🤢 Da jeg ventet første jenta fikk vi høre fra barnehagen at lillemann sto å latet som han kastet opp over doskålen🙈😂 Lykke til videre😊

  13. Gratulerer❤️ jeg er kommende tobarnsmor, og er 11+1, tror jeg da, hehe! Blir spennende å følge med deg og deres graviditet!
   Mitt svangerskap er totalt ulikt mitt forrige.. jeg trodde jeg var kvalm sist, jeg ler høyt NÅ! Eller har vi bare en evne til å glemme?
   Lykke til!

  14. Så heldig du er som har en mann som kan hjelpe deg. Mannen min er langtansportsjåfør. Han er stort sett minst 8 timer unna… ikke lett da jeg var gravid, og ikke lett nå som jeg er hjemme med 5 mnd gamle tvillinger… min svigerinne sin mann er fisker og borte i opptil 3 mnd av gangen, ikke lett det heller.

  15. Gratulerer så mye 🙂 jeg synes du kunne spart deg for bloggoppdateringene om hvordan du har gått på veggen osv, når det er snakk om noe så ufarlig som en graviditet! Det er som å tråkke på de som virkelig har gått på veggen, eller har alvorlig sykdom de må leve med hver dag. I tillegg har du bekymret bloggleserene dine unødvendig. alle har vi tøffe svangerskap på ulike vis, men det er et barn man bærer på, ikke en alvorlig sykdom!

  16. Blir så spennende å følge bloggen din fremover nå 😀
   Har lest bloggen din en god stund nå og lurer på om du noen ganger savner det å ha en 8-4 jobb? Eventuelt hvilket yrke/ utdanning kunne du tenkt deg? 🙂

  17. Gratulerer så masse med graviditeten🤗💞 Blir ekstra gøy å følge deg nå og hååååper som flere her at det dukker opp syoppskrifter på babytøy etterhvert -jeg er selv 15+3 idag😍 Har en på 2 år som skal bli storebror og vi tror vi snart skal fortelle ham det😊 Gleder meg til å høre hvordan jentene dine reagerte! Masse lykke til videre❤️

  18. Fant offisielt ut at jeg selv er gravid i dag tidlig. 4+2 i dag. Vil fortelle det til alle! Er småkvalm allerede, men hååååper jeg slipper å få det noe verre. Er første gangen jeg er gravid, så er både spennende og skremmende!

  19. Gratulerer så mye!!
   Lurer på hvordan «tvillinggener» du og mannen har? Har dere mye tvillinger i slekta?
   Når skal dere på ultralyd og få vite kjønn, og eventuelt antall? 😀
   Hvordan stiller du deg til å dele fra svangerskapet på bloggen? Hvor mye kan vi lesere forvente å få vite? 🙂 Gjør selvsagt ingenting om dere vil holde ting for dere selv, men bare er nysgjerrig på hva vi kan vente 😀

  20. Gratulerer så mye. Husker jeg begynte og lese bloggen din i januar 2015 mens jeg var på sykehuset og ventet på vårt barn.
   Vi skal prøve på en liten en til nå så får håpe det sitter en spire snart.
   Har mistet to gutter så er en påkjenning for meg og gå gravid da jeg konstant er redd desverre. Jenta vår skulle hatt en storebror og en lille bror. Men vi mistet første gutten vår i uke 34. Et par år etter fikk vi ei nydelig lita jente og på ett års dagen hennes mistet vi lillebror i uke 21.
   Men nå skal vi prøve og satse igjen i håp om at vi får en høst baby 2018.
   Ønsker deg masse lykke til og som mange sier er det et sunnhetstegn når man har morgen kvalme hehe.

  21. Jeg har veid frem og tilbake om jeg skal skrive denne kommentaren, men jeg gjør det. Husk hansker, og behandle kattesand (katteskitt) med stor forsiktighetnå når du er gravid. Dette vet du sikkert fra før.

  22. Så koselig! Er selv gravid med nummer to, er 6+2 i dag 🙂 Blir ekstra gøy å følge deg nå! Håper du kommer med masse gravidoppdateringer :-)<3

  23. Gratulerer så mye! Jeg ønsker deg alt godt, og håper det blir lettere etterhvert <3 Jeg er selv 11+0 i dag, så det blir spennende å følge deg på reisen 🙂

  24. Har ikke fått gratulert deg eller dere før, men gratulerer så utrolig mye! Så spennende med ei/en liten til. La kroppen få tid, slapp av og nyt julen med dine kjære – du bærer tross alt frem et nytt liv. Gleder meg til å følge med deg videre på reisen gjennom svangerskapet og som 3 (eller kanskje 4, hehe) barnsmor etterhvert 🙂 God førjulstid <3

  25. Ingrid: Tvillinger er kun arvelig på mors side, det gjelder da kun toeggede tvillinger. Den arvelige faktoren er at noen kvinner slipper to og to egg ved hver eggløsning, noe som gir de en mye høyere sannsylighet for å bli gravid med toeggede tvillinger. Det er ingen klar forskning som tilsier at eneggede tvillinger er arvelig. 🙂

   Jeg deler det jeg er klar for å dele, når jeg er klar for å dele det 🙂

  26. Madelen: Både ja og nei 😀 Det jeg savner mest av alt er å ha kollegaer man ser daglig. Jeg har kollegaer nå også, med det meste går over mail og telefon.
   Men så lenge inntektene er såpass at jeg kan gjøre det jeg gjør nå, så elsker jeg fleksibiliteten som gir meg veldig mye tid sammen med barna + det faktum at jeg kan drive med det jeg liker best, nemlig å skrive og å være kreativ.

  27. Veronika: Hehe, helt klart mye som glemmes, og godt er vel kanskje det. Jeg påsto at jeg syntes det var så koselig å gå gravid til min mann, han husker noe helt annet. Haha

  28. Camilla: Uff, kjedelig når man tror og håper man blir bra uten å gjøre det. Jeg kastet opp hver dag fram til uke 16 med jentene, så jeg tenker at alt annet er luksus om det stanser før 🙂

  29. Jeg var så hinsides dårlig da jeg var gravid, orket ingenting, og kastet opp hele tiden. Så rundt uke 16-17 bare ga det seg HELT. Håper det er sånn for deg også <3 Og gratulerer så mye, jeg gleder meg til å følge deg videre, og jeg elsker at du deler så mange kreative ideer i desember.

  30. Gratulerer 🙂 d sies vel at man kan få vite kjønnet på barnet når man er tidligst 14 uker på vei . Vil du vite kjønnet da eller venter du til den ordinære ultralyden?

  31. Gratulerer så mye, jeg er i uke 11:0 i dag! Blir gøy å følge deg fremover:-) Har du fått termindato?

  32. Silje: Jeg håper det 😀 Ga seg i uke 16 med jentene, men nå føler jeg meg mye bedre allerede. Mye kvalm og kaster opp enda, men jeg er ikke lite sliten 🙂

  33. Gratulerer såå mye, håper du føler deg bedre snart og kommer gjennom juletiden uten for mye tid rundt doskåla! Hadde vært kjekt med en uke-for-uke oppdatering på graviditeten, kanskje når du føler deg bedre igjen<3
   klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg