Første ultralyd – bil eller buss

red squirrels sitting in a camping bus

Det var slik at før det kom barn inn i livene våre så var vi begge helt enige i at to til tre barn var helt perfekt. Mine foreldre fikk to barn, mine svingerforeldre fikk tre. 

At vi skulle hoppe over det å ha ett barn, var ikke helt etter planen. Det er klart jeg følte meg litt snytt – plutselig hadde vi to barn også hadde jeg ikke rukket å gå gravid i mer enn 7 måneder. 

Jeg skal innrømme at jeg fort glemte tanken på å få en til. Med to babyer, to- 1 åringer – 2 åringer og 3 åringer i hus, så har man ikke tid til å kjede seg, eller drikke en kopp kaffe som fremdeles er varm når du når bunnen. To fireåringer derimot, da begynner ting å bli vesentlig enklere. En dag fikk jeg litt indre panikk, vi har ofte fleipet med at når vi  blir ” voksne” så kan vi reise rundt og leve livet, mens vennene våre har poser under øynene og flyr rundt etter smårollinger. Jeg var 22 år da jentene ble født, noe som betyr at barna våre antagelig kommer til å sitte barnevakt til våre venners barn den dagen de begynner å få noen små avkom.
Men så slo det meg jo at det blir jo litt stusselig å feriere helt alene, når vennene våre snakker om bærsjebleier og  gulpekluter. Ok, det er kanskje et lite snev av overdrivelse her, så jeg skal oppsummere litt. 

Vi fikk to fantastiske barn, og det kunne vi vært veldig fornøyd med. Jeg ble førstegangsgravid som 21 åring – ikke så tidlig at det er sjokkerende. Jeg fødte for første gang som 22 åring – men så, skulle jeg også være ferdig med å få barn som 22 åring??? Når jeg er 40 kan ungene kjøre bil, og kanskje flytter de hjemmefra. 
“VI MÅ LAGE BARN!” nærmest skrek jeg til mannen. “Jeg kan ikke fylle 40 år og risikere at alle ungene har flyttet ut av hjemmet!”

Det var bare ett lite problem mente mannen min, og det var at tre ikke går opp i 2-gangen. 

Antagelig synes han jeg er en sabla bra mamma, for han ble med på å prøve en gang til allikevel. 

I dag har vi vært på tidlig ultralyd, og det store spørsmålet våres var: Blir det buss eller bil?! 

Jeg sa at dersom det kommer to igjen, så kommer jeg til å le høyt. Vi lo høyt, men det var fordi vi utbrøt :
“Det er jo BARE ÉN!” hvorpå legen kikket på oss, og lo: “BARE faktisk!”

Det lille mirakelet i magen <3 Bare 5 cm lang, men allerede så helt perfekt 

– speiltvillingene på Facebook – 

20 kommentarer

Siste innlegg