Svangerskapsuke 17

Det er en glede å få skrive et av de mer hyggelige innleggene på en stund. For jeg kan ikke si at bloggen har vært helt som planlagt etter at jeg ble gravid. Om tre uker er jeg halvgått i svangerskapet, og her kommer første “gravidoppdatering” – i alle fall slik en gravidoppdatering bør være. 

Termindato: 25. juni 2018 ♥

Formen:  Den er vel ikke bra, men jeg skal ikke klage. Jeg har en heroisk mann om dagen som virkelig flyr mellom å være prosjektleder på jobb, heltidspappa på hjemmefronten og hjelpepleier for kona si. Jeg tilbringer fremdeles størsteparten av døgnet i liggende stilling på grunn av blødninger og smerter ved for mye bevegelse. Kvalmen har avtatt mye, men kommer og går litt, stort sett blir det kun med brekninger, men senest i går kveld hang jeg over toalettskålen. 
Jeg er så mye bedre nå at jeg tidvis vil utfordre meg selv litt med å gjøre både det ene og det andre, jeg har derfor hentet i barnehagen en gang siden nyttår, og levert en gang. En slik tur gir meg litt større blødninger, så Bjørn Tore er litt streng med meg, og ber meg beholde sofaen litt til. 

Babyen: Lille nurk i magen er nå ca 14 centimeter lang fra hodet til føttene. I denne uken vokser det mer og mer hår på babyen, og alle fingre og tær har fått små negler. Babyen kan nå oppfatte og reagere på lyd utenfra. 
Funfacts: Barnets hjerte pumper nå ca 24 liter blond rundt i kroppen per døgn. 

Liv i magen: Jeg har i en uke nå kjent de fantastiske bevegelsene av lille i magen. Antagelig er det kun de kraftigste bevegelsene jeg kjenner enda, men spesielt om kveldene dunker en liten bevegelse stadig mellom navelen og skambeinet mitt. En så ufattelig velkommen lengsel jeg har hatt etter at jeg havnet i dette risikosvangerskapet. 

Kjønn på baby: enda uvisst 

Ukens must have: TV, strikketøy og playstaion (haha, jeg ler når jeg ser meg selv skrive dette). Siden jeg tilbringer dagene med å ligge på sofaen må jeg fylle inn de lange timene med noe. Mat lett tilgjengelig og mye drikke er to andre ting jeg er helt avhengig av. Jeg må spise hele tiden for å unngå den verste kvalmen, og jeg føler meg like tørst nå som da jeg ammet de to jentene mine. 

Ukens cravings: Denne uken har det gått i maiskaker, men det tok en brå vending i går. Så nå orker jeg egentlig ikke tanken på det. 

Nattesøvnen: Jeg sover godt når jeg sover, men er oppe og tisser fra 1 – 5 ganger om natten. Heldigvis får jeg lov til å dra meg litt lenge om morgen da jentene stort sett ikke våkner før åtte – halv ni. 

Graviditetshumøret: Veldig bra, til tross for at dagene kan være litt lange. 

Vektøking: 8 kg (haha) ! 

Neste kontroll: I morgen, på sykehuset. Det er ikke ordinær ultralyd, men en ekstra sjekk på grunn av risikosvangerskapet.

Jeg innser nå at magen min ikke er så stor som jeg trodde. Svangerskapsuke 17 med tvillingene vs svangerskapsuke 17 med én. 


– Følg meg på Facebook – 

19 kommentarer
  1. Tenker på deg💕 Har vært igjennom to slike blødningssvangerskap selv og vet hvor mye det tar på, hold deg i ro og lytt på kroppen. Hør på mannen din!!☺️. Få sykehuset til å ta alle infeksjonsprøver de kan,ikke bare for de mest vanlige bakteriene. Skal ikke fortelle om mine graviditeter da det ikke vil hjelpe deg å holde motet oppe. Er selv gravid igjen (uke 31) så prøver å nyte det på best mulig måte. Er en liten syentusiast, så er innom diy’en din Innimellom for litt inspirasjon, så kjente hjerte sank ned i magen når du oppdaterte bloggen etter nytt år. Lykke til videre 💕

  2. Åh flotte Stine! Jeg blir så redd når jeg ser du skriver at du prøver og utfordre deg selv til å hente i barnehage osv… Hvorfor ta sjansen på slikt når du får større blødninger av det?? Jeg skjønner veldig godt at du sikkert holder på å klikke av å forholde seg så mye rolig -det er jo ikke akkurat i din natur! Hehe:-) Men tenk så vanvittig trist om en av disse aktivitetene skulle forårsaket noe..fælt..? Du har garantert tenkt tanken selv også, og du vet jo best selv<3 Håper bare så veldig at alt skal gå bra for deg!!

  3. Så gøy å lese gravid-oppdateringer! Gleder meg til resten 😀 Masse lykke til videre, dette kommer til å gå helt superdupert <3 Du er tøff som deler! Frister meg til å tippe at lille blir født den 19. Juni, på bursdagen min, hihi ^^

  4. Endelig en gravidoppdatering, som du skriver, slik den skal være. Liten milepæl dette! Lykke til på kontroll i morgen.

  5. Så koselig med en slik oppdatering 🙂 Godt å se at du tar det med ro og steller pent med deg selv og den lille spiren, håper formen din snart blir bedre.

  6. Så fint at det går såpass bra!
   Vi har termin ca likt, jeg har 17. Juni da, og skal også føde på Tønsberg. Vi venter tvillinger, og det er første, så veldig spent.
   Du fødte tvillingene dine på Tønsberg? Hvordan synes du oppfølging før, under og etter fødsel var?

  7. Så utrolig hyggelig å høre at det fortsatt er liv i magen og at du har det litt bedre i hvertfall. For hver dag som går så øker sjansene for at det lille mirakelet klarer seg♡

  8. Hei, så fine bilder og koselig med oppdatering, selv om jeg føler litt med deg i situasjonen. Vet hvordan det skjærer i mammahjertet når man er gravid og i unntakstilstand, og ikke klarer og kan være den mammaen man ønsker. Trøst deg med at far og døtre kan knyttes sterkere sammen i en sånn periode og at det er gull verdt, og husk bare på å være forsiktig og hold deg i ro om du ellers blør mer. Det er ikke verd det.Kanskje kan du være til inspirasjon for andre som ligger i sofaen av ulike grunner i denne perioden, men først og fremst må du bare være “rugemaskin”. Klem og masse sympati fra meg.

  9. fjellgeitbundingen: Tusen takk 🙂 Ja, jeg tar det veldig med ro, og som du sier er det nok positivt for pappa og barn at det er litt mye de tre i en periode. Det har jo lett for å være meg som styrer mest med de ettersom jeg har mulighet til å levere de sent i barnehagen og hente de før pappaen kommer hjem fra jobb 🙂

  10. Sunshine: Åh, din heldiggris 🙂 Jeg hadde en helt fantastisk opplevelse med SIV under svangerskapet, fødsel og etterpå da vi lå 3 uker på intensiven på grunn av premature barn. Kun gode opplevelser <3

  11. Sandra: Det er ikke det at jeg prøver å gjøre noe dumt egentlig, men fordi jeg føler meg så fin når jeg tar det med ro, så har jeg forsiktig testet på småturer – som da har vist seg å være litt for tidlig, og da tar jeg det med ro igjen 🙂

  12. Ingvild: Uff <3 godt å høre du er kommet så langt denne gangen, jeg fødte jentene i uke 32 +5 og de er helt perfekte 🙂 Jeg tror de har tatt alle prøver som kan tas, det føles i alle fall slik, så det er godt 😀

  13. Hei!
   Jeg hadde også et risikosvangerskap og måtte tilbringe svangerskapsmånedene på sofaen. Datteren min på 3 år syntes det var vondt å ikke få leke med mammaen sin, MEN etter at jeg fødte har hun aldri vist noe sjalusi overfor babyen – jeg tror nemlig hun bare var sååå fornøyd med å få mammaen sin tilbake igjen. Så i det store og det hele gikk vi glipp av noen måneder sammen, men nå har vi resten av livet 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg