Svangerskapsuke 18

Oppdatering etter sykehusbesøk 

Da har jeg kommet meg inn i svangskapsuke 18 (17+4). De siste tre ukene har gått veldig tregt. Det er akkurat 3 uker siden den første blødningen startet. Blødningene har enda ikke stoppet, og det hviler mye usikkerhet hver dag. 
Det er mange som lurer på kjønnet til lille i magen, og det er mange som lurer på om vi har begynt å diskutere navn. Vi har vært på totalt 6 ultralydundersøkelser, så jeg forstår nysgjerrigheten, men skal jeg være helt ærlig så er de to tingene så uvesentlig for meg akkurat nå.

Svangerskapet mitt er langt i fra et drømmesvangerskap. Jeg må inn til sykehuset for gynekologisk undersøkelse, gynekologisk ultralyd og utenpå-ultralyd av magen hver uke. Jeg har en forliggende morkake, som betyr at morkaken ligger plassert over livmorhalsen. Den er i hovedsak festet til den bakre veggen av livmoren, men en del av den er festet på den fremre veggen av livmoren, og det skaper problemer. Det ser nå ut som at morkaken er på vei til å dele seg over livmorhalsen. I tillegg har jeg et hematom – en blodansamling – som ligger under morkaken som har oppstått etter den kraftige blødningen jeg hadde nyttårshelgen. Den har ikke minsket, til tross for blødningene, og derfor må jeg følges tett opp av gynekolog. 

Det hele føles veldig skummelt, og jeg er ikke utenfor fare for å få en senabort, eller føde veldig prematurt. Derfor er det som dere kanskje forstår ikke så viktig om det er en gutt eller ei jente i magen, det viktigste er at vi får lov til å beholde den lille så lenge at han eller hun kan klare seg på egenhånd utenfor livmoren. Det er ikke enkelt å glede seg for mye, så vi snakker ikke om navn, vi snakker om dagen vi er i og er glade for hver dag som går. 

Over til de gode nyhetene 

Det som er veldig positivt, er at lille i magen ikke virker til å være påvirket at alt som er galt. Den lille viser god aktivitet på ultralydundersøkelsene, og følger utvikligsmålene helt etter skjema. Nå er lille også blitt såpass stor at jeg kjenner mye med liv i magen selv, og det en av de få gode følelsene jeg klarer å knytte til dette svangerskapet. 

Termindato: 25. juni 2018 ♥ 

Formen: Jeg prøver å holde motet oppe, selv om det blir noen lange dager på sofaen. Jeg er litt bedre nå så det hender jeg leverer barn i barnehagen, eller henter dem, men da er også det dagens “gjøremål”. Jeg har mye kynnere, og de er ubehagelige mot vonde. Jeg har en følelse av at livmoren prøver å jobbe ut hematomet, for etter at jeg får en runde med hyppige kynnere kommer det også mye koagulert blod. Hele babyområdet av magen er veldig ømt og sårt. Kvalmen er den samme, jeg holder den i sjakk ved å spise hele tiden, men brekker meg så fort jeg blir litt sulten. Jeg finner stor glede i å spise noe søtt om dagen, og kjenne på den lille som turner rundt like etterpå. 

Babyen: Nå er babyen ca 18 cm lang, og den er i en veldig aktiv periode der den slår kollbøtter, sparker og lager grimaser. Fingeravtrykket er i ferd med å dannes. 

Liv i magen: Jeg kjenner lille i magen godt når den turner rundt, men så kan jeg også få litt hetta om det er lenge siden sist spark. Med tanke på at jeg kun har et tvillingsvangerskap å sammenligne med, så merker jeg stor forskjell på antallet spark jeg kjenner. 

Kjønn på baby: enda uvisst 

Ukens must have: 100 koser ukentlig fra hver av de fineste jentene mine! 

Ukens cravings: Knott  

Nattesøvnen: Jeg sover godt når jeg sover, men er oppe og tisser fra 1 – 5 ganger om natten. Heldigvis får jeg lov til å dra meg litt lenge om morgen da jentene stort sett ikke våkner før åtte – halv ni. 

Graviditetshumøret: Bra, jeg skyggelegger negative tanker med positive dagen lang. 

Vektøking: ca 8 kg 

Neste kontroll: Til tirsdag (ordinær ultralyd) og til torsdag (gynekologisk undersøkelse) 


– Følg ferden videre ved å følge meg på facebook og få vasler når nye innlegg oppdateres 

38 kommentarer
  1. Sender deg en god klem! Vært igjennom et liknende svangerskap! Han ble inne helt til uke 37! 💙 Masse lykke til!!
   Finn på noe på dagene. Det verste er å sitte å gruble og overtenker. Rita er en fantastisk vittig (håpløs) serie på Netflix!
   Ønsker dere en god natt 😘

  2. Følger spent med på oppdateringer fra dere. Krysser fingrene og håper virkelig at alt går bra ❤️❤️

  3. Godt å høre at alt står bra til! Lykke til videre i svangerskapet, jeg er nok ikke alene når jeg sier at vi trofaste blogglesere heier på lille spire og deg, og håper at alt skal gå bra og at dere får lov til å bli en lykkelig familie på fem (pluss alle nydelige dyr).

  4. Du er en stor inspirasjon! Tenk å være så positiv, når dagene er så langt fra normalen. Tenker på dere, og sender masse varme tanker ♥️ Venter spent på oppdateringer, og gledes over hver og en med nyheter om at han/hun fortsetter å lage masse liv der inne i magen ♥️
   En av de nærmeste dagene skal jeg kose meg med å sy kjole etter ditt mønster, noe jeg har gledet meg til siden før jul 😀👏🏼

  5. Krysser fingrene for at hver dag blir bedre for deg og den lille ❤ Du er utrolig sterk som i det hele tatt klarer å være positiv i en slik situasjon! 💪

  6. Hei jeg har samme problematikken minus blødninger i mitt svangerskap. Er i uke 31 nå, så dette vil gå så bra. Jeg har også blitt fulgt opp hver uke en periode da jeg også har et tvilling svangerskap bak meg hvor jeg fødte gutta mine i uke 26+6. Ønsker deg lykke til ❤

  7. Hei. Så nydelig bilde. Så sterk du er, virkelig en inspirasjon.
   Btw, hvor er toppen din kjøpt? Den var veldig fin 🙂

  8. Jeg er får tillig født grunnen jeg overlevde var at jeg var ei jente 🙂 håpper at det går bra 🙂 så håpp på ei jente da er det mere sansynlig det går bra

  9. Ønsker deg og dere masse lykke til fremover. Du er sterk!
   (btw, du ser smashing ut med kort, mørkt hår!!)

  10. Uff, det er så skummelt når alt ikke er i orden i en fase som er skummel nok i seg selv. Jeg er ca fem uker foran deg, og her er alt heldigvis helt perfekt i følge jordmor, men ettersom det er min første har jeg litt noia til en hver tid. At det ikke kan komme en reproduksjon 2.0 snart, så vi slipper å noie så mye!
   Krysser fingrene for at lillingen din fortsetter med kolbøttene sine og holder seg frisk, fin og på INNSIDEN til du er så nær termin som overhode mulig – også sender jeg deg masse varme tanker og anbefaler deg i samme slengen appen eBokBib hvor du kan låne alle e-bøkene til biblioteket om du trenger litt tidsfordriv 🙂

  11. Hei Stine, for et vanskelig innlegg du skriver så ærlig. Kjenner jeg føler med deg og dere, og samtidig gleder jeg meg over det som du føler er bra. Kjenner dette dypt inne i mammahjertet, og krysser fingrene for deg og for dere alle.

  12. Forstår godt at du er redd og bekymret. Jeg har akkurat gått igjennom et høyrisikosvangerskap selv og man lever egentlig bare dag fra dag/bevegelsene fra bevegelse. Husker hvor redd og bekymret jeg var om jeg ikke hadde kjent spark på en stund.
   Det positive med den ekstra oppfølgingen er jo at det er stor sjanse for at eventuelle problemer løses tidlig om det skulle skje noe alvorlig. De vil mest sannsynlig “se” problemet før det får utviklet seg til å bli alvorlig.
   Dette kommer nok til å gå bra. Si dette til deg selv og babyen hver gang du pusser tennene..morgen og kveld. Og husk for hver dag som går blir babyen sterkere. Dette fikser du Stine…Du er sterk og overfør denne egenskapen til babyen! Jeg har trua!!

  13. Det er trist å lese at du har et så tøft svangerskap. Heldigvis er det et godt tegn at den lille i magen har det bra, hun eller han blir sikkert en skikkelig tøffing 🙂
   Selv priser jeg meg lykkelig hver dag over at både jeg og den lille frøkna i magen er friske. Jeg er i uke 38, og har ikke lange tiden igjen.
   Lykke til fremover, krysser fingrene for at alt ordner seg! <3

  14. Krysser fingre for at alt går bra! Jeg hadde et stort hematom i likhet med deg i mitt tvillingsvangerskap. Fikk også hele tiden beskjed om at det kunne gå galt når som helst. Jeg hadde to tømminger av hematomet med kynnere i forkant. Var et blodpøl. Så ble sofa/sengeliggende de 20 første ukene. Blødde daglig. Så vet hvordan du har det. Er virkelig psykisk terror og gå sånn.
   Jeg fikk ihvertfall beskjed om at mørkt blod er godt tegn. Da er det ingen “nyere” blødning, men gammelt blod som vil tømme seg sakte men sikkert. Så lenge det ikke er fersk/lyserødt blod var det positivt. Her krympet hematomet sakte men sikkert og forsvant tilslutt..
   Fikk to friske fine unger i uke 39!
   Så det kan gå bra. Min morkake lå også ved åpningen. Men livmoren vokste fort pga to babyer og dermed strakk den seg oppover med livmorens vekst. Så forhåpentligvis vil dette skje med deg også.
   Tenkte du ville ha en positiv historie som er lik din😉 Er tøft mens det står på. Lykke til og det vil nok gå bra til slutt😘

  15. Stå på! Jeg blødde i 5 uker fra uke 21, fikk beskjed om at det var etter at morkaken (som også til meg var totalt forliggende) hadde flyttet på seg, ei uke (!!)før planlagt keisersnitt var den plutselig langt nok unna til normal fødsel, det tok tid men som oftest fikser kroppen det til slutt.

  16. Jeg skjønner ikke opplever nøyaktig samme som deg.. morkaken ligger samme sted, masse blødninger, koagulert som ikke går bort. var inne uke 7 og fikk set bekreftet, kynnere og div men NULL oppfølging ? Fikk bare beskjed om «hvis ingenting endrer seg til oul blir det tettere oppfølging» er 19 uker på vei nå. At det er ganske så ufarlig og det ikke er noe de får gjort uansett ? Er det pga psyken at du får være så mye inne eller har dem bare så ulike oppfølging :o? Stresser meg sykt lese at du følges så nøye og at det er så dramatisk når jeg har fått beskjed ta det såå Rolig :p

  17. Anonym: Skjønner at du synes dette virker merkelig. For meg er det helt umulig å si om du gjennomgår nøyaktig det samme som meg. Det har nok ingenting med psyken å gjøre, det er ikke jeg som ber om oppfølgingen, jeg er heller ikke av dem som dramatiserer problemet når doktorne spør om symptomene fra uke til uke. Da jeg hadde tidlig ul i uke 12, så var også morkaken dyptliggende, men som han sa, det trenger ikke ha noen betydning. Det du har hørt om at de ikke får gjort noe om kroppen starert en abort når vi ikke er lengre enn vi er, er helt korrekt, og grunnen til at du får tettere oppfølging etter uke 19 om morkaken fremdeles ligger å blokkerer utgangen til babyen, er fordi de da vil følge med på når eller om den flytter seg slik at de vet om du kan føde normalt eller utløse barnet med keisersnitt.
   Selv om du kan føle at du gjennomgår nøyaktig det samme som meg, så er det ikke sikkert det er helt likt, og det blir opp til ekspertene og avgjøre tilstanden.
   Jeg kan egentlig ikke gi deg et godt svar på hvorfor jeg må inn hver uke, men antagelig har det med at det ser ut til at morkaken deler seg i to, og kanskje også min forhistorie fra sist sangerskap der livmorhalsen startet å åpne seg i uke 26.

  18. Hei. Hadde selv et risiko svangerskap med blødninger fra uke 5-23. Klarte å holde gutten inne til uke 29, 948g og 36cm dynamitt. Ja, de sier ofte at jenter er sterkere enn gutter, men gudbedre for en styrke det finnes i premature, uansett kjønn. Min er nå en frisk og rask 4 åring. Håper du får beholde lille i magen så lenge som overhodet mulig. Lykke til ❤

  19. Jeg er ikke mamma selv, men ønsker virkelig å bli en dag så håper den dagen kommer. Elsker å lese bloggen din, den gir meg mye glede og jeg føler med deg nå når du har dette vanskelige svangerskapet. Håper så uendelig at alt går bra til slutt å at dere ender opp med et lite nurk i armene. Du er sterk Stine! Heier på deg(dere)❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg