Svangerskapsuke 20

Termindato: 27. juni 2018 ♥  

Svangerskapsstatus: Graviditetsuke 20 (19 + 3), 48,1 % av graviditeten er passert

Siden sist: Nå har det faktisk alt gått to uker siden sist ukesoppdatering. Sist uke uteble svangerskapsoppdateringen. Jeg var hjemme alene halve uken, og var på sykehuset to av dagene, så jeg vet ikke, tiden med overskudd ble spist i begge ender. 
Siden det alt er to uker siden sist oppdatering, så er det jo faktisk ganske mye som har skjedd – i alle fall føler jeg det.

Blødningene ser ikke ut til å stanse med det første, men nå er det 5 uker siden det hele startet, og tilstanden har stabilisert seg. Jeg har en blodansamling i livmoren, og det er den som kroppen jobber med å bli kvitt. Nå er det i motsetning til hva det har vært tidligere ikke vondt i hele magen lengre. Det er rett og slett en befrielse! Jeg klarer å være litt mer aktiv om dagen, og jeg sover bedre om natten – rart hva det gjør med livsgleden du 😉

Formen: Nå er jeg super happy om dagen, jeg har fått igjen en del overskudd og føler at jeg kan kjenne igjen den jeg selv er. Jeg overdriver ingen aktivitet enda, for på dager jeg er litt aktiv på formiddagen, så er jeg veldig sliten om kvelden, og kynnerne kommer i hyppigere tak. Jeg er fremdeles litt kvalm, men det er bare bagateller sammenlignet med hva jeg har vært, og hva andre opplever å være. Nå holder det at jeg får i meg mat så fort jeg får en brekkning, og så klarer jeg å holde kvalmen i sjakk med det. 

Babyen: Nå er lille ca 22 cm lang, og utviklingen av sanseorganene er i full gang. Kroppen er nå dekt at lagunohår, og et begynnende hvitt fettlag som hjelper barnet å holde rett kroppstemperatur. 

Liv i magen: Det er utrolig å kjenne hvordan de små sparkene blir litt kraftigere for hver eneste dag. Det er ikke lenge siden jeg bare kunne kjenne sparkene som små kilinger, mens nå kjennes sparkene på utsiden av magen og det er mulig å se magen bevege seg. Jeg må jo si at det å ha en i magen er ganske rolig, sammenlignet med å ha to, men det skjønner nok de fleste. 

Kjønn på baby: Ei litta tulle 

Ukens must have: Yoghurt! Jeg starter hver eneste dag med yoghurt så fort det er mulig om morgen. Den setter en stopper for morgenkvalmen, før jeg rekker å få i meg frokost.  

Ukens cravings: Noe søtt – godteri, bakst osv.  

Nattesøvnen: Er god, jeg er oppe 1 – 2 ganger om natten for å gå på do. Jeg drømmer helt vanvittig mye om dagen, ikke om babyen og hvordan det nye livet blir, men om alt mulig rart og merkelig. 

Graviditetshumøret: Veldig bra!  

Vektøking: 8 kg i uke 17 – ikke veid med siden da 🙂 

Neste kontroll: Om to uker – ny sjekk hos gynekolog på grunn av den forliggende morkaken og blødningene. 

Uke for uke  – magen vokser jevnt og trutt, men det er forskjell på hvor stor den er hver dag. Det er mye som jobbes med i en kropp som bærer fram barn. 

En liten sammenligning på den samme tiden i mitt første svangerskap. Magen vokser ikke like raskt nå som det bare er ei frøken inni her, og ikke to.


– Speiltvillingene på Facebook – 

15 kommentarer
  1. Så godt å høre at det går bedre med deg😄 Spennede å følge med da vi har termin samme dato, men jeg skjønner ikke helt regningen🙈 Jeg har også termin 25 juni, men jeg er 19+5 i dag🤔

  2. Det er så godt at alvoret du hadde i ansiktet på bildet for noen uker siden er byttet ut med et smilende ansikt som stråler av lykke! Godt å høre at det går bedre med deg 🙂 Og så gøy med ei lita tulle! Tipper det er to stk som gleder seg til å bli storesøstre 😀
   Selv om jeg egentlig ikke er babysyk akkurat nå, kjenner jeg at jeg savner den lille søte babymagen og å kjenne spark. Det er så magisk!
   Gleder meg til å lese om graviditeten videre 🙂

  3. Gratulerer så masse, blir gøy å følge deg fremover! Morsomt at du og pilotfrue har samme termindato 🙂 Følger du henne?

  4. Frida: Ja, vi er “kollagaer”, så vi kjenner hverandre 🙂 Jeg har egentlig termin to dager etter henne. Korrigert etter sist ul, 27. er korrekt nå, ikke 25

  5. Hei! Sikkert et teit spm, men har lurt lenge 🙈 Har du Restylane i leppene? Evt om det er Restylane, hva tenker du om å fortsette med dette under graviditet og amming?
   Er gravi for første gang selv og hører så mye forskjellig ang ting man bør unngå, ikkemå gjøre osv. Så lurer egentlig bare på dine taket rundt dette.
   Håper ikke det er ett for privat spm 🙂
   Karoline

  6. Karoline: Jeg er nok ikke den rette personen å spørre om dette, for jeg lever i den oppfatning at jeg synes det er synd at folk føler de må endre på utseende for å føle seg penere 🙂
   Som du sikkert skjønner, har jeg ikke restylane i leppene 🙂

  7. Hej.
   Ligger just nu och läser dina blogginlägg från din graviditet och dom hjälper mig hålla hoppet uppe! Har nu i v 16 fått blödningar och ovissheten är fruktansvärt jobbig…smärtor, blödningar och en oro för bebisen i magen är det värsta jag upplevt. Men att läsa vad du genomgick och att se att allt gick bra och resulterade i er fina lilla tjej får mig att kunna tänka positivt. Gratulerer med dagen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg