Svangerskapsuke 21 – HALVEIS!

Hallo?    Hallo??       Er du der???     

Lille venn, det er deg jeg snakker til. Når jeg kikker på meg selv i speilet, så skjønner jeg at under klærne, og bak huden min, så gjemmer du deg. Jeg vet det, for jeg ser hvordan magen min kurver seg over deg. Det kan føles litt uvirkelig til tider, men jeg har sett deg, med et apparat de kaller ultralyd. Det viser bilder av hvordan det ser ut bak huden min, ja til og med bak huden din. Derfor vet jeg du er der, for jeg har sett deg – hele 7 ganger for å være presis. Det er ikke bare det at jeg vet du er der, jeg har følt ditt levende vesen inni meg. Hvordan den lille kroppen din turner inni min. 

Den siste tiden har jeg allikevel følt på en ekkel følelse av at du har forsvunnet fra meg. Jeg kan gripe meg til magen i det jeg våkner om morgen for å sjekke at det fremdeles befinner seg en kule under navelen min. Andre ganger stikker det i brystet mitt, akkurat slik det gjør når jeg glemmer noe som er skikkelig viktig – som om jeg har glemt at jeg er gravid, og at du ligger der inne. Det er stunder jeg må legge meg ned på sofaen for å kjenne etter om du fremdeles lever. 

Jeg er takknemlig for at du hver dag minner meg på at du fremdeles er der inne. For vet du, alt er helt normalt nå. Og det er det som er uvant for meg.

For 6 uker siden, begynte jeg å blø. Det var så masse blod, vi trodde vi hadde mistet deg. Det var ikke noe galt med deg, men med morkaken som knytter oss sammen. De neste 4 ukene tilbrakte jeg på sofaen. Jeg kunne føle på hele kroppen at jeg bar på deg, for jeg hadde konstante smerter og kramper i magehulen der du bor. Det var ikke uutholdelige smerter, men smerter som minnet meg på graviditeten hver time, hvert minutt, hele dagen og hele natten. 

En annen ting, som er helt vanlig når man er gravid, er at man er mye kvalm, og kan kastet opp. Med deg i magen, så kastet jeg opp fra uke 8 til uke 15, så gikk det heldigvis litt over, men jeg fortsatte å være så kvalm at jeg brakk meg flere ganger om dagen etter det. 

For 4 dager siden var det som om alt stoppet helt opp. Jeg stanset å blø, smertene uteble, krampene avtok og kvalmen forsvant. Alle de tegnene på at nettopp du gror inni meg, som jeg kjente så fysisk på kroppen ble borte som dug for solen. Ikke rart jeg tar meg i å lure på om du fremdeles er med meg.

Så gir du meg et skikkelig puff i magen, og jeg puster lettet ut. For du er med meg, det er bare jeg som hadde glemt hvordan det var å bære deg uten smerter, kvalme og blødninger. 


Termindato: 27. juni 2018 ♥  

Svangerskapsstatus: Graviditetsuke 21 (20 + 4), 50,9 % av graviditeten er passert

Formen: Som dere kan lese i min tekst over, så føler jeg meg helt merkelig bra. Det er tydelig at kroppen tilpasser seg ubehag, og etter flere uker med kvalme, ubehagelige kramper i magen og blødninger, så føles alt helt rart når alle symptomene denne uken plutselig opphørte. Jeg er kjempe takknemlig for at jeg nå kan føle meg normal igjen, samtidig som jeg åpenbart trenger litt tid på venne meg til at jeg ikke har ubehag. 

Babyen: Nå er lille ca 24 cm lang. Livmoren rekker opp til navelen nå, og derfor kjenner jeg spark fra den lille over hele den nedre delen av magen. Hun har enda mye plass og boltre seg i. Nå begynner babyen å få søvnfaser, og allerede nå er livmoren ferdig utviklet hos oss som bærer jenter. 

Liv i magen: Hver dag kjenner jeg tydelige bevegelser i magen, sparkene kjenner jeg mest om kveldene når jeg flater ut på sofaen. Selv om jeg kjenner mye spark, er det allikevel en ny tilværelse å bære én i magen. Det er langt roligere enn hva jeg opplevde med to, for så klart er det dobbelt av alt med to barn i magen, men jeg tror også at hvis en beveget seg litt så førte det lettere til at den andre begynte å bevege seg litt også – som om de to knuffet litt mer om plassen, enn det lillesøster trenger å gjøre. 

Kjønn på baby: Jente

Ukens must have: Oi, jeg tror egentlig ikke det er noe spesielt denne uken. 

Ukens cravings: Sunn mat frister mer og mer, og jeg elsker nå å lage middager igjen, gjerne med en frisk salat til. 

Nattesøvnen: Oppe en gang om natten for å tisse, men uten om det sover jeg så godt at jeg våkner med skrekk og tror jeg ikke er gravid mer. Haha. I natt drømte jeg at jeg fødte, i bilen!

Graviditetshumør: Strålende! 

Vektøkning: 8 kg i uke 17 – ikke veid med siden da 🙂 

Neste kontroll: Om en uke – ny sjekk hos gynekolog på grunn av den forliggende morkaken og blødningene. Jeg kjenner jeg er veldig spent på den neste kontrollen ettersom jeg nå har sluttet og blø og ubehaget er borte. Forhåpentligvis har kroppen min klart å kvitte seg med blodansamlingen jeg hadde i livmoren. 

Tvillinggravid 2013 / Gravid med en 2018


– Følg meg gjerne på min facebookside – 

  1. Jeg fødte datteren min for 4 dager siden, og det er helt vilt å tenke på at i forrige uke var jeg høygravid.
   Tiden går virkelig fort.
   Lykke til med svangerskapet <3

  2. Så spennende å følge deg! Godt å høre blødningene og smertene har gitt seg!
   Nå har jeg endelig delt på bloggen selv at jeg er gravid ( med nr 3 jente same som deg), ligger kun 5 dager bak deg! jeg har selv slitt med blødninger i 10 uker og hatt et skummelt svangerskap, hvor jeg nå har bæreforbud og må holde meg mest mulig i ro ut svangerskapet. Det var kanskje ikek så rart at jeg var blant de som tidligst gjetta at du var gravid!Lykke til videre, spennende å gå gravid likt som en som velger å dele så mye her =)

  3. Åå, fine magen! Og så bra at du ikke har vondt lenger. Håper du bare kan nyte resten av svangerskapet nå 🙂
   Så gøy med termindato på bursdagen min da 🙂
   Klem

  4. Så utrolig flott du er! Jeg er også gravid (ligger 5 uker etter deg), så det er spennende å følge deg. Jeg har en gutt hjemme fra før av, vet ikke enda hva jeg får nå. Gleder meg veldig til å få vite:) Var hos gynekolog for 2 dager siden og jeg har også forliggende morkake. Men heldigvis ingen blødninger så formen er normal. Utrolig godt å høre at dine blødninger har sluttet og at du føler deg bedre. Gleder meg til å lese om flere gravidoppdateringer, innkjøp etc. Kos deg!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg