13 dager igjen til termindatoen


Foto: Ada Marlene Vrolijk

Termindato: 27. juni 2018 ♥ 13 DAGER IGJEN !! 

Svangerskapsstatus: Graviditetsuke 39 (38 + 4), 95,4 % av graviditeten er passert

Hvor skal jeg begynne!? Jeg nærmer meg slutten av det svangerskapet jeg så inderlig hadde ønsket meg – det svangerskapet som skulle være problemfritt og koselig. Det var i alle fall det jeg sa til min mann før jeg ble gravid – han var ikke særlig overbevist om at jeg kom til å si det samme som  gravid etter erfaring fra første svangerskap, og nå er han i alle fall overbevist om dette ikke ble et særlig mye bedre svangerskap enn det første som også var et risikosvangerskap å regne.

Det siste trimesteret har vært de beste ukene for meg. Endelig kunne jeg få nyte magen som vokste uten andre bekymringer, og endelig kunne jeg begynne å slappe av med at det kom til å gå bra. At jeg skulle komme til denne uken var det allikevel ingen som hadde trodd. 

Utålmodig men også veldig glad 
Det er rett og slett en seier at jeg har fått gå gravid så lenge som jeg har gjort til nå, men siden alle har trodd at hun ville komme før tiden, skal jeg fortelle deg at hodet mitt har innfunnet seg med det samme. Det går ikke et minutt uten at jeg tenker på fødsel, eller prøver å kjenne etter tegn på at den er i gang. Slimproppen har gått og flere netter har jeg så murringer i nedre del av magen og korsryggen, og kraftige tak at jeg våkner og går våken store deler av natten. Så er det som en bryter slår seg av i det resten av huset begynner å våkne til liv, og alt blir rolig i magen igjen. 

For en ukes tid siden hadde jeg så mange “fødetegn” at jeg var sikker på å få møte vesla hver natt jeg gikk å la meg. Nå har alt roet seg helt, og det finnes ikke et tegn på at hun har tenkt til å komme med det første. Er det rart man blir litt forvirret og utålmodig disse siste ukene? 

Jeg vet det er tidlig å bli utålmodig, for i teorien er det 24 dager til jeg regnes som “på overtid”, men nå gledes det så vanvittig til å få møte henne. Og ja, det begynner å bli både tungt og vondt å ha henne på innsiden. 

Liv i magen:Det er trangt om plassen nå, men hun vrir og vender på seg til alle døgnets tiden, og det hikkes en hel del. 

Kjønn på baby:Jente

Ukens must have:Lucky Legs fra Mamma Mio – en kjølende gel til beina. Jeg har ganske mye vann i beina nå, og sliter med kramper om nettene, så denne gelen bruker jeg hver dag nå. 

Ukens cravings:IS! 

Nattesøvnen:Rekorddårlig. Selv ikke da jeg hadde babytwins sov jeg så lite og så dårlig som jeg gjør nå. 

Graviditetshumør:Jeg kjenner helt klart at hormonene tar litt over nå, så lunta mi er ikke den lengste om dagen. Siden alt er ganske tungt og slitsomt tar jeg meg ofte i å bli irritert om ungene eller mann spør om jeg kan gjøre noe for de.  

Neste kontroll: Til onsdag hos legen min


Foto: Ada Marlene Vrolijk

Tusen takk Ada, for de helt fantastiske bildene <3 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

18 kommentarer
  1. Det er ofte sånn at kroppen tar til seg mye ro og hvile de siste dagene før frøkna kommer. Kroppen bruker så mye energi på selve fødselen ☺️

  2. Ønsker deg masse lykke til med siste innspurt og fødsel! Selv er vi prøvere som skal i gang med prøverør til høsten, jeg gleder meg til jeg lommer dit du er i dag! Nyt tiden fremover 😃

  3. Nydelig bilde! Lykke til med siste innspurt av graviditeten! 😊
   Hvor har du kjøpt Lucky legs av mama mio? 😊 Er selv 32 uker på veg, og merker hevelse og kramper i bena..

  4. Det blir helt sikkert godt å “få ut babyen”, men for en lykke at hun BLE inni der! Både da det så ut til å gå galt, og i månedene etterpå. Alt blir så mye enklere for dere alle nå babyen ikke er prematur. Hipp hurra for et langt svangerskap! Men forstår at du synes det er tungt, ikke minst når du ikke får sove om natta.

  5. Hei! Hvor har du kjøpt lucky legs gelen? Sliter med det samme som deg. Hovne ben og varme. Masse lykke til💕

  6. Fineste gravid bilder ever…
   Masse lykke til siste dager, og tenker jentene blir super stolte storesøstre… Så fint innlegg du hadde om hva de tenker på også…
   Hadde og en 5 åring som ble storebror… Og det han bekymret seg mest for, var om han måtte være barnevakt for to, hvis vi fikk flere etter ette 😂 , det har gått veldig bra med mine 💙💙* det ble bare de to… nå er de 23 og snart 18… Nå passer storebror mer på at lillebror ikke skal feste å sånn Før han er 18 år 😁 kremt kremt… Så hold fast i tiden, den flyr såååå altfor sykt fort,…. Brått er de voksen…. Kose meg når jeg kan med tante skatter ❤️❤️ på 5 og 1 år… Plutselig er de å store..
   Klem Merete

  7. Jeg teller ned sammen med deg! Jeg har hatt så og si de samme utfordringene som deg, på samme tid ( vi har termin med 5 dager mellom), og som deg har jeg også hatt ei fin uke =) Lykke til med innspurten – bildene er fantastiske =)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg