Regn ute, planleggingsdag fra barnehagen og epler på trærne, det måtte bare resultere i en saftig og nydelig eplekake det!
Oppskriften har jeg ingen anelse om hvor kommer i fra, for bortgjemt i mitt skap har jeg skriblet den ned for hånd. Men en ting vet jeg med 100 prosent sikkerthet, og det er at den blir like saftig og deilig hver eneste gang den lages, også nå av mine to jenter på fem.
Så lyder oppskriften:
3 egg
2 dl sukker
100 gram smør
sitronskallet rives av oppi røren
2,5 dl hvetemel
1 toppet ts vaniljesukker
1 toppet ts bakepulver
epler
kanel og sukker til topping
Egg og sukker piskes til eggedosis
Skall av sitronen rives av
Smør smeltes og blandes i
Det tørre blandes i
Røren helles i en godt smurt form (24cm)
Eplene skrelles skrelles og kuttes i båter eller biter og strøs over i formen
Kanel og sukker drysses over på toppen
Stekes på 175 grader midt i ovnen i ca 40 minutter
Nyt kaken varm med iskald vaniljeis til 😋😍😌🍂🍎🍏
– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –