Strekk i sommersola

Jo nærmere jeg kom bryllupet, jo mindre fikk jeg trent, jeg startet med dårlig samvittighet, så følte jeg at  jeg burde og kunne prioritert treningen hvis jeg absolutt ønsket det. Til slutt sa jeg til meg selv: En pause fram til bryllupet er faktisk helt greit! Jeg trenger ikke å velge trening som prioritering når jeg heller ønsker og trenger å prioritere helt andre ting. 

Men fra å trene 3 – 4 dager i uken til å stoppe helt opp, det er en stor forandring, kanskje mest for hodet sin del. Nå har jeg falt helt til ro med at jeg venter med treningen til etter bryllupet, for det å prioritere 2 timer av dagen på trening med kjøre og dusj, det har jeg ikke tid til akkurat for øyeblikket.

I dag fikk jeg det for meg at selv om jeg ikke dro til CrossFit senteret jeg trener på, så måtte jeg bruke kroppen og hode på noe fysisk. Så jeg tok med musikk og teppe utendørs, og ja, hva drev jeg med – yoga?! Ikke vet jeg, jeg trener det ikke, men jeg følte for å tøye og bøye litt, samtidig som jeg hadde lyst til å trene litt styrke kombinert med balanse til en rolig musikk og fuglekvitter. 

AMEN! For en opplevelse, så mye at da jeg var ferdig løp jeg inn etter kamera for skrive dette innlegge som en anbefaling på hvor fantastisk det er med en god strekk i sommersola. 


 

Ha en nydelig onsdag! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Hårkatastrofe før bryllup!

Sist uke hadde jeg time hos den flinkeste frisøren min, jeg har hatt balayage med veldig lyse tupper i en kald tone i lang tid, men nå før bryllupet ville jeg bli mørkere, og få en varmere tone. Jeg er jo brunette, så målet var å se litt mer naturlig ut, samtidig som en varm farge passer bedre enn en kald tone når jeg har en ivory farget brudekjole. 

Siden jeg har vært så kald blond i lang tid nå, måtte jeg få en del rødtoner i hårfargen for at ikke reultatet skulle bli grønt. Håret mitt som både er gammelt og svært langt fører med seg litt slitasje og tørrhet, dermed sugde det til seg alt av farge på et blunk og fargen ble både for mørk og veldig rød. Jeg skulle se hvor mye av fargen som ble vasket ut over helgen, i tillegg skulle jeg påføre en hårkur for å booste brunfargen. 

Det var under boostingen av brunfargen her hjemme at krisen satte inn, de lyseste og mest slitte tuppene mine spiste opp den brune kuren så til de grader at håret ble svart de 10 siste centimeterene av håret mitt – jeg vet ikke hvor mange ganger jeg dusjet håret etter det for å prøve å få bort fargen igjen. Så etter et iherdig forsøk på å roe litt på rødtonene, så endte jeg i stede opp med en fargespekter av rødt, brunt, grønt og grått hår. 

Jeg trodde faktisk ikke at det var mulig å redde håret mitt, men det var det altså. I dag tok Marthe Beate en rens på håret mitt, som fjernet alle fargeskadene jeg hadde påført meg, i tillegg gikk jeg tilbake til å bli en del lysere igjen, men nå etter at Marthe ble ferdig har jeg endelig fått bryllupshåret mitt i varme toner og litt mørkere enn jeg var sist uke! 

Så mitt tips til alle som skal gjøre en endring på hårfargen før bryllup, begynn i litt god tid i tilfellet håret bestemmer seg for noe helt annen enn hva du hadde tenkt deg! 


 


– Speiltvillingene på Facebook – 

 

Sommer i hagestuen

Mitt absolutte favorittsted! Så fort solen skinner, så er dette plassen jeg trekker meg til. Jeg drar med meg hjemmekontoret ut på dagtid, og på kveldene tilbringer vi timer her ute. Det virker som om huset blir dobbelt så stort når sommeren kommer, når døren står åpen slik at tobente og firbente kan gå ut og inn som det passer oss. I dag savnet jentene hengekøyen, så da fant jeg ut at det var på tide å koseliggjøre uteplassen vår. Vi reiste til hageland og kjøpte inn litt smått og stort.

Det største problemt med denne lune kroken er at blomstene synes det blir i overkant varmt. I dag gikk jeg derfor til innkjøp av en del urter, og jeg satte faktisk en liten urtehage under bordet, for med glass over seg blir det jo nærmest som et drivhus. Nå er jeg veldig spent på om tomatene faktisk rekker å bli skikkelig solmodne under bordet vårt, for av erfaring så har ikke tomatene rukket å bli knall røde, søte og gode i den store kjøkkenhagen min uten glasstak. 


 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Dobbelmigrene og migrene piercing

3 dager etter innsettelse av migrene piercingen, slo migrenen til, 4 dager etter innsettelse av migrene piercing slo en ny runde migrene til – Men det var en forskjell..

Når de spør meg, “har du prøvd den migrenemedisinen?” så er svaret mitt i 9 av 10 tilfeller, “ja, det har jeg, men den hjalp ikke meg.” Hadde jeg hatt en medisin som virket, så ville ikke migrenen vært et problem. Jeg startet på betablokkere i vår, medisiner som senker blodtrykket og som for mange virker forebyggende mot migrene. Blodtrykket mitt senket seg, så mye at det begynte å gå rundt for meg. Blodtrykket mitt var på 90 over 60, da det ideelt sett burde ligge på 120 over 80. Konsentrasjonen forsvant, svimmelheten førte til at jeg ofte måtte holde meg fast, hukommelsen ble svekket og synet var uklart, med det var tross alt bedre enn migrene – i hvert fall for en tid, i hvert fall til etter bryllupet, i hvert fall inntil jeg kunne ønske migrenen velkommen til tross for medisiner. 

Hver nye medisin gir et lite håp, om at kanskje denne, kanskje nå skal jeg bli bedre. I 12 år har jeg blitt skuffet. Jeg satte daith piercing, også kalt migrene piercing i begge ørene for 6 dager siden. Enda et forsøk på å få kontroll over migrenen, den har virkelig hjulpet så mange, så et nytt lite håp skinte inni meg. 

3 dager etter, klokken 09:00 om morgen, på Kristi Himmelfartsdag slo skuffelsen over meg på ny. Synet forsvant, auraen var på plass, og da vet jeg med et hundre prosent sikkerhet at migrenen har meldt sin ankomst. Hvilket betyr at det jeg har i vente er omtrentlig den samme smerten som dere uten migrene opplever ved å få en real brain freeze, bare at den varer i 8 timer, og ikke 10 sekunder. Og legger du på ekstremkvalme og oppkast i tillegg, så blir det kanskje lettere å se for dere hvordan jeg har det under et migreneanfall. 

Jeg tok medisiner som normalt, en god banding av NSAIDs (smertestillende) og Triptaner (migrenemedisiner), i tillegg til det satte jeg laserakupunktur på meg selv, før smertene ble så uoverkommelig at jeg falt om i sengen. Da klokken var 11, våknet jeg. Hodepinen var borte.. 

Det at hodepinen forsvinner etter to timer, det er en ting som aldri skjer meg. Så jeg overbeviste meg selv om at denne dagen skulle ikke migrenen ta over livet mitt. Jeg reiste med mann og barn i barnebursdag klokken 13, og selv om jeg kaldsvettet og skalv så sa en stemme inni meg: hahaha! I dag var det jeg som vant! 

På kvelden leverte vi barn, og reiste over til hytta i Sverige med tre venner i baksetene. Tur retur, og selv om jeg følte meg som en rista milkshake, så var jeg oppegående, jeg fungerte. 

Dagen etter så forsto jeg vel at jeg kanskje overgikk meg selv en smule ved å fullføre alle mine planer dagen før. For da klokken var 05:30 våknet jeg av et nytt migreneanfall. To anfall på rad er ikke normalt for meg. Jeg pøste på med medisiner på ny, satte laserakupunktur og la meg på sofaen med øyemasken på. Da klokken var 09:00 hadde migrenen sluppet taket. Alt inni meg jublet, jeg hadde overvunnet migrenen på ny. 

Jeg reiste til mamma, der jentene hadde overnattet. Planen for dagen var å sy – en helt rolig aktivitet, min meditasjon om du vil. At jeg var sliten dagen i forkant var ingenting mot hva jeg var på dag nummer to. I følge mamma var jeg helt grå, og tårene var ikke til å stoppe. De bare fosset av ren utmattelse, men selv hvor elendig jeg følte meg, var det allikevel 100 ganger bedre enn å ligge med migrene resten av dagen. Mamma prøvde flere iherdige forsøk på å få meg i en seng, få meg til å hvile. Skulle hun fått meg til å gjøre det, måtte hun brukt makt. Jeg hadde overvunnet migrenen, så ikke søren om dens ettervirkning skulle få meg tilbake i sengeleie. 

Så hva kan jeg si, jeg fikk migreneanfall to dager på rad etter innsettelse av migrene piercingene, men jeg har heller aldri før klart å få kontroll over migrenen etter to timer. Om det er piercingen som har en virkning, om det er kombinasjonen av alt, det aner jeg ikke. Det jeg vet er at 2 timer med migrene er bedre enn 8! 


– Speiltvillingene på Facebook –  

Jeg kaller det revolusjon

/ I sammarbeid med Philips Lumea IPL /

Det er meg en glede å introdusere dere for noe jeg vil påstå å være en sann revulosjon! En lysbasert hårfjerner for hjemmebruk, som gir hårfri hud i opptil 8 uker, uten at det en gang gjør vondt. Altså, jeg sa bare: “HÆ!? Er det virkelig mulig?”. Jeg skulle likt å vite det i fjor på denne tiden da jeg mannet meg opp til å vokse underlivet! Jeg kan fortelle dere at det ble med den ene gangen. Ikke søren om jeg selvpiner meg slik igjen: 1 uke med sparing av hår, noe som betydde at folk måtte tro jeg hadde fått flatlus, og bikinien måtte byttes ut med shorts under soling, for noen har såpass med hårvekster at det gjør narr av en litta bikinitruse. Så skulle dette av med en alt for varm voks, etterfulgt av en smerte verre enn rier.
Nei, jeg fikk heller gå tilbake til høvelen. Da rekker jeg i alle fall 2 timer på stranda før bartene skinner sin glans ved bikinitrusa, på leggende og i armhulene. Men som den mammaen jeg er, så blir det fort til at prioritering av tid ikke alltid havner på hårvekster, noe som alt for ofte resulterer i at mannen lurer på om det snart er på tide å dra over med høvelen, og barna stirrer og lurer på hvorfor det vokser sorte hår under armene mine.
-Hvem har tid til å barbere seg hver dag? 

Så, hvor var jeg? Jo til denne seneste innovasjonen innen hårfjerning – Philips Lumea IPL (Intense Pulsed Light)  – en lysbasert hårfjerner der lysteknologien er den samme som blir brukt i profesjonelle salonger, og motvirker ettervekst av ansikts- og kroppshår. Produktet er utviklet i samarbeid med hudleger og forskere og er helt ufarlig for hjemmebruk. 

Steg for steg til hårfri hud

Steg 1: Før du starter, fjern håret på området som skal behandlet slik du foretrekker det, barbere, epilere eller vokse.

Steg 2: Start lysbehandleren, trykk på Smart-Skin sensoren og sett behandleren mot huden. Sensoren anbefaler hvilke lysstyrke du skal bruke til din hudtone. 

Steg 3: Sett lampen mot huden, og dra langsomt langs huden samtidig som du holder ned knappen, unngå å behandle samme område flere ganger. 

– IPL (Intense Pulsed Light) reduserer hårveksten med opptil 92 prosent allerede etter 3 behandlinger.

Lyspulsene stimulerer hårsekken slik at den går inn i en hvilefase. Som en følge av det faller håret av naturlig, og gjenvekst hemmes. 
Ikke alle hårene vil falle av under første behandling, ettersom håret har en vekstsyklus og IPL- teknologien kun har effekt på hårene som er i vekstfase. Første gang du bruker Philips Lumea, må du derfor behandle 4 – 5 ganger, hver behandling med 2 ukers mellomrom, og deretter fortsetter du med etterbehandling som er behandling hver 4 – 8 uke. 

Hvem kan bruke Philips Lumea IPL:

Produktet kan brukes til rekke hår- og hudtyper, med det finnes unntak, hvitt, grått og rødt hår reagerer ikke på lysteknologien. I tillegg skal ikke de mørke og svært mørke hudtoner anvende produktet. 
Her kan du lese mer om dette på hjemmesiden til Philips.

Behandlingsområder:

Områder på kroppen: Armer – Ben – Mage

Ansiktsområder: Hake – Overleppe – Kjeveparti

Sensitive områder: Armhulene – Bikinilinje

Forhandlere av Philips Lumea IPL kan du finne her, den kan kjøpes blant annet hos Philips.no, Power og Elkjøp, ellers kan du sjekke prisjakt.no og skrive inn: Philips Lumea IPL. 

Philips Lumea leveres komplett, klar til bruk. Du trenger aldri å kjøpe inn behandlingsgel eller annet utstyr.
Philips Lumea Prestige kommer med tre forskjellige behandlingsvinduer som er tilpasset kropp, ansikt og bikinilinje. 


 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Et godt dyreliv

Et hvert dyr har krav på god nok plass til å bevege seg fritt, rene omgivelser, riktig mat og rent vann! Det burde ikke være så vanskelig å gi, og når de har det, så har man også lykkelige dyr. Først da kan mennesker og dyr leve sammen, side om side i skjønn harmoni. 

(klikk på bildet og snurr film)

<3

 

Migrene piercing

Min forlovede fikk et godt synelig hakeslepp da jeg fortalte han sist uke: “Jeg skal ta percing til uka, eller piercinger faktisk”. Jeg er ikke helt typen til piercing, selv om jeg var veldig stolt da jeg endelig fylte 16 år og dro til byen på scooteren min for å stikke hull i navelen uten mine foreldres tillatelse. Da navelpiercingen en dag ble oppdaget av min mor, så mener jeg å huske hun sa noe slik som:”Den kommer ikke til å se ut etter du får barn, så det er bare å glede seg!” – Som ofte er, så hadde min mamma rett, men pytt sann! 

I går var jeg altså og besøkte Contrast Ink Tattoo i Sandefjord, og fikk satt Daith piercing i begge ørene av piercingartist Susanne Yvonn Pettersen. Jeg sammenlignet det med en tvillingfødsel, og som den gang jeg fødte, var jeg også i går 100% klar for å avslutte hele opplegget etter første penetrering. Fy banan, å tvinge en nål igjennom brusk var på ingen måte det samme som å skyte et hull i øreflippen. 

Daith piercingene jeg har tatt er ikke for smykket sin del, men for behandling av migrene. Det er ikke dokumentert vitenskapelig at det fungerer, slik det ofte er med alternativ medisin. Piercingen er satt i akupunkturpunkter som lindrer spenningshodepine og migrene, på den måten aktiveres punktene til en hver tid med piercingen, noe som i beste fall fører til at hodepinen uteblir helt, kommer sjeldnere eller med mindre smerter. I verstefall gjør den ingen ting. 

En ting som er viktig om man tenker å ta en migrene piercing selv er at man går et sted der de har akupunkturbakgrunn, og kompetanse til å finne akupukturpunktene og sette piercingen på rett sted. Der jeg var brukte de forskjellige apparater som pep og gjorde vondt, vondere, vondest, men at hun traff rette punkter er jeg ikke i tvil om. Jeg har selv akupunkturbakgrunn og selv om det er på dyr, så vet jeg godt hvordan kroppen responderer på akupunkturpunktene. 

Man kan få en del symptomer med en gang piercingen er tatt, og for min del så opplevde jeg å få symptomer jeg kan få i forbindelse med migrene, jeg fikk nummenhet i fingrene og en stikkende følelse i bihulene. På kvelden var det som om hele hode løsnet etter en stor forkjølelse, litt som den følelsen man får i det øyeblikke man får puste igjennom nesen etter å ha tatt nesespray. Det var bare det at jeg verken er forkjølet eller hadde tett nese før det skjedde. 

Det er leserne mine som fikk meg til å ta denne piercingen, så til alle som har erfaringer med daith piercing, er det bare fint om dere deler deres opplevelse i kommentarfeltet under. 

Jeg skal så klart holde dere oppdaterte på om piercingene har noen effekt på meg eller ikke.


– Speiltvillingene på Facebook – 

19 dager igjen..

Innkjøp til bryllup, bursdag og konfirmasjon – denne helgen spiste rett og slett opp alt som heter ledig tid. Men med bare tre uker igjen til bryllup er det mye som må på plass. Jeg føler jeg henger etter med det meste, så da sikkert 15 mennesker fikk spurt meg om alt er klart til fest i helgen, så ristet jeg mer og mer panisk på hodet for hver gang. 19 dager gjenstår, 5 kjoler må sys ferdig, shoppingturer må tas, og det gjenstår en del på “to do” listen. 

Men ringer det har vi, og godkjenningspapirer for at vi kan gifte oss er på plass – Så gift det skal vi klare å bli ! 

Fra i morgen er jeg tilbake med mer å komme med, men nå er jeg rett og slett nødt til å kaste meg rundt, for å få sydd noen flere sømmer på de 5 kjolene! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

 

DIY bordkort – en stokk og litt papir

Bordkortene som passer PERFEKT til låve-, rustikt- og romantisk bryllup! 

For dere som etterhvert kjenner meg ganske godt her inne, så kommer det ikke som et sjokk at 1: jeg har laget bordkortene selv og ikke bestilt de ferdig, 2: at jeg har valgt en billig løsning, men som allikevel er helt prima førsteklasse.

Jeg har rett og slett spurt min søster om lån av deres vinkelsag. Jeg tok med en håndsag og gikk i skogen hvor jeg sagde ned et bittelite tre med en diameter på under 10 cm på stammen – spør meg ei om treslaget (Har du ikke et passende tre på tomta, så er det kanskje greit å spørre en bonde med litt skog om du kan rydde ned en liten kvist). Treet tok jeg med meg og delte det opp i ca 4 cm store treskiver. 

Jeg festet hver treskive til en klemme, og skar et spor som går ca en cm ned i alle treskivene. Klemmen er helt nødvendig for ikke å bli fingerløs!!  

Jeg kjøpte noen litt tykkere ark på hobbybutikk, klipte de til i A4 størrelse, og skrev ut alle navnene som jeg laget i Word til skriveren. Så delte jeg opp arkene til lapper med kutteplate. 

Så stilrent, enkelt og nesten gratis! 

–  Se mer av bryllupsplanleggingen her


– Speiltvillingene på Facebook – 

DIY Wedding Frame

3 helger og det er duket for bryllupet vårt! Nå er det innspurt, og jeg skal si det var godt å ta en pause fra sying for å gå ut å snekre litt i stedet. 

Et av mine prosjekter til bryllupet var nemlig å få laget en gigantisk ramme, som man får plass til hele seg selv inni. Jeg har nemlig en plan om at alle gjestene skal få kommet seg en tur inn i rammen og bli avbildet. Jeg synes det er en veldig morsom måte å få bilder av alle gjestene, og i tillegg er det så mange gode ideer til å ta bilder med en ramme som denne. Gjester kan stå på hver side og “holde” rammen, mens brudeparet står et godt stykke bak og ser ut som de befinner seg i bildet. Vi har en photo booth pakke fra festfabrikken.no som også skal på plass og er med på å gjøre bildene livlige og morsomme når gjestene tar de i bruk. 

Å lage en slik ramme er relativt enkelt, men det krever jo at man har litt plass til å oppbevare den. En sag som kan kappe vinkler er også å anbefale. 


DIY: 

Jeg har kjøpt karmlister på montér, og kappet to deler på 2 meter, og to deler på 1 meter, alle med 45 graders vinkel. 

Så kappet jeg til en ramme jeg skrudde sammen, som passer inn i 2×1 meter rammen min. 

Karmlistene festet jeg med lim, og noen få spikere (spikerpistol). 

Bak laget jeg en støtte, slik at rammen står. Jeg kuttet plankene i en vinket på 55 grader for å få riktlig støtte til bildet mitt og skrudde det fast til baksiden av rammen. 

Enkelt og så morsomt at vi måtte ta noen 17.mai bilder i den nye rammen også! Jeg liker det ofte rent og enkelt, men det er også mulig å pynte en slik ramme med blomster og sløyfer om man ønsker det.