hits

Matinspirasjon til de minste

Denne gangen er det ingen oppskrit jeg har dele. Men en ny bok jeg vil vise.
Jeg er veldig opptatt av gi barna mine hjemmelaget mat av friske rvarer og det er en av tingene jeg synes er viktig prioritere og legge fokus p. Jeg har alltid laget middager fra bunnen av og jeg er sikker p at det har resultert i at jeg har veldig matglade barn den dag i dag. De har ftt smake veldig mange forskjellige smaker og de spiser alt. I hvertfall alt jeg har gitt de og det er mye, alt fra jorbr til oliven, fisk og kjtt. I tillvenningsfasen til fast fde introduserte jeg de for ste smaker som samtidig var sunne og nringsfulle. Morsmelken/mme er veldig st, s for f en god start p den nye maten trur jeg det er lurt starte med ste retter. Eksempler p rvarer med mye sthet er: Stpotet, gulrtter, pastinakk, epler, meloner, prer, banan, avocado.

Jeg lot rettene vre enkle i starten. Ren eplemost, ren premost. S brukte jeg flere ingredienser sammen: gulrot med eple. Eller gulrot, pastikakk og eple. Stpotet og brokkoli.
Etter hvert som de likte de forskjellige smakene tilsatte jeg ingredienser som ga de en ny vri. eks: gulrot, stpotet og hvitlk. Jeg varierte ofte rettenes smak med tilsette forskjellige urter: timian, persille, dill og etter hvert basillicum. P denne mten ble de vandt med mange smaker og konsistenser.

Og da kjtt, fisk og fulg ble blandet inn i rettene var det ingen sure miner eller store endringer fra rettene de allerede var vandt med.

Nr matlaging har blitt en del av det ha barn er det veldig enkelt og veldig fort gjort, jeg kunne faktisk aldri tenkt meg tatt en snarvei med kjpe ferdigglassene. Jeg lager heller opp en stror posjon hver gang jeg lager mat slik at jeg kan fryse ned noen glass og da er det like enkelt som kjpe ferdigglass.

Men det som kan vre vanskelig er finne p hva man skal lage, hvor man skal finne gode oppskrifter. Jeg har delt noen av mine, men etter hvert blir man selv lei av lage de samme rettene, og barna blir lei av for lite variasjon. Og derfor tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om min nye bok Hjemmelaget BARNEMAT - For barn fra fire mneder til fem r. Av Mikael Forselius. I dag har jeg laget en av hans retter





Denne boken inneholder hele 60 retter som er enkle lage, og bde smaker godt og ser innbydende ut, samtidig som den er tilrettelagt for en travel smbarnsfamiliehverdag. Dette er ikke en bok med mange fiks-faks-oppskrifter som krever spesialinnkjpte ingredienser, men inneholder ting man finner i de fleste kjkken i det norske hjem. Rettene kan ogs likes spises av voksen som barn.

S hvis du sliter med inspirasjonen til lage hjemmelaget mat til barna dine, er denne boken en veldig god start :D

Ha en fin kveld!

8 kommentarer

Kjempe bra tips! Den skal jeg kjpe og lage fra til min lille prinsesse:) Utrolig fin blogg du har:)

Enig i at hjemmelaget er best p de fleste omrder, men nr man er p farten er det en utfordring at den frosne maten vi tar med oss, fortrinnsvis br oppbevares kjlig etter den har tint opp. Der er det en fordel at den vaakumoppbevarte ferdigmaten p glass kan oppbevares som den er. Hvordan lser du dette hvis du bare bruker hjemmelaget??

Syns bloggen din er utrolig fin og deilig lese. Fant den idag og har lest absolutt alle inleggene du har skrevet som kom p forsiden:)

Lene: vi er nok ikke s ofte avgrde uten muligheter til lage mat :-)

lilleceliine: s koselig hre. Velkommen til bloggen :-)

Den boken m jeg skaffe meg! :D

Dette s godt ut, bde for liten og stor :). Kan du dele denne oppskriften? Lurer p hva som er i den rde sausen? Ha en fin helg!

S flott blogg! Jeg har lagd mye babymat fr, men kom over siden din nr jeg skte etter inspirasjon n mens jeg skal lage mat til "ny baby."

I forhold til ta med hjemmelagd mat rundt omkring har jeg gjort det mye. Hvis det var lenge til de skulle spise tok jeg frosset glass med babymat med meg, da holdes det kaldt lenge, og kan brukes resten av dagen. Er det ekstra varmt ute kan man putte det frosne glasset i en snn polstret flaskeholder, det holder ekstra p kulden ;)

Skriv en ny kommentar