Mønster tights

Jeg har gitt en mer detaljert beskrivelse av buksemønster i ulike barnestørrelser, selv om innlegget og bildene er gamle, fungerer mønsteret heldigvis like godt. Utgangspunkter for å tegne mønster til en tights er akkurat den samme, bare i en smalere utgave. 

Jeg kan allikvel vise hvordan jeg tegner opp et mønster i riktig størrelse til mine jenter, for når det kommer til tights som er ettersittende, så er plutselig størrelsene veldig varierende. Mine jenter har alltid hatt veldig slanke bein, mens andre barn har de gode lubbende, derfor kan det være lurt å skreddersy eget mønster ut i fra barnets mål. 


Tegne mønster i riktig størrelse.
– Du kan enten ta mål rett på barnet, eller du kan måle ut i fra en kjøpetights du har i skapet. 

1) Mål omkrets lår, innside bein og ankel. Siden tights skal sys i stretchstoff trenger det ikke å legges til noen cm på låromkretsen. Ankelvidden kan være så vidt litt større da barnet skal få tightsen over hælen. Legg også til 2 cm på lengden av beinet siden du skal ha en oppbrett i bunn. Tegn opp slik jeg har gjort på første bilde under,” innside bein linjen” skal være plassert midt på strekene til lår og ankel. 

2) Brett papiret langs med den striplede linjen for “lengde innside bein”, og tegn en buet linje fra lår til ankel. 

3) Klipp langs den buede linjen mens arket fremdeles ligger brettet. 
 

4) Neste steg blir å tegne biten som går fra beina og opp. Det er så enkelt at du drar opp to buer fra ytterpunketene i “omkrets lår”. Streken som skal forme “midt foran” skal ha en litt svakere bue inn mot midten enn “midt bak” buen. I tillegg skal “midt bak” streken være 2-3 cm høyere enn “midt foran” slik at barna våre ikke skal gå rundt med “rørleggersprekk”. 

Målet på hvor lange disse strekene skal være kan du måle på barnet (midt under underlivet og til livhøyde foran og bak), eller du kan måle på en annen tights/bukse. Det er viktig at du legget til et antall cm for kantbrett og løpegang med strikk i livet. Har du en strikk på 1 cm, legger du til 2 cm på høyden. Har du en strikk på 3 cm legger du til 4 cm. 

– Gå til syveiledning 

– Speiltvillingene på Facebook – 
 

4 kommentarer

Siste innlegg