Den perfekte helgetur!

“Mamma?!” Olivia kikket plutselig opp etter en lang tenkepause på stuegulvet. “Ja?”, øynene hennes glitret da hun fortsatte; “kan vi dra på tur igjen?” “hvordan tur da?” spurte jeg, og tørket over stuebordet med en våt klut. “Å se på fisker, og sove på hotell, og mate tiger og panda, også skli på den sklien, og bade, og og og jungelland, vet du.! Kan vi det igjen, mamma?” spurte hun med en ivrig stemme. “Åh, du mener å dra på tur til Sverige igjen? Det er klart vi kan det!” svarte jeg, og i neste sekund sprakk hun opp i et gigantisk glis, hoppet opp på sine to føtter og spurte; “Nå med en gang?”, jeg hadde stoppet opp og sto med kluten i hånda, mens jeg smilte ned til ansiktet så tydlig fylt med glede, men måtte allikvel svare; “Ikke nå med en gang, men kanskje til sommeren?”. Skuffelse fantes ikke i ansiktete hennes, hun brøyt ut i et stort “Jaa..”  

– Så mange opplevelser på en helg – 

/ Reise i samarbeid med VisitSweden /

Turen vår til Sverige var en av pakkereisene VisitSweden byr på. Pakken heter: “Handle på vei hjem” og tilbyr flere reisealternativer. Det er virkelig verdt å sjekke det ut på landingssiden deres – VisitSweden – 

Ruten og turen vår så slik ut, om man reiser fra Oslo:

Fredag morgen: Den første reisen gikk ned til Gullmarsstrand Hotell og konferens i Fiskebäckskil. Der landet vi på det flotte hotellet og badet litt før vi samme dagen tok ferjen som går like utenfor hotellet og til Lysekil på 10 minutter. Der gikk vi fra havnen og til Havets Hus, hvor vi så på livet under vann. Vi tok ferjen tilbake til hotellet, og spiste en fantastisk middag på hotellet. 

– Se mer fra den første dagen vår på Gullmarsstrand og Havets Hus – 

Lørdag: Vi reiste fra Gullmarsstrand Hotell og Konferens til Nordens Ark lørdag morgen, en reise på under en time, som fører mot Oslo igjen. Vi hadde en helt fantastisk dag på Nordens Ark som ga minner for livet. 

– Se mer fra dagen vår på Nordens Ark og Strömstad Spa – 

Fra Nordens Ark kjørte vi til Strömstad Spa hvor vi spiste en fantastisk middag, hevet beina og fikk en god natts søvn før vi stupte i badebassengene morgen etter. 

Søndag: og siste dag på miniferien! Etter at huden var skrukkete av bading på Strömstad Spa kjørte vi de 20 minuttene til Nordby Shoppingcenter – der vi handlet utetøy til store og små, klær, og masse godt kjøtt blant anne. Til slutt avsluttet vi dagen med å leke på lekelandet som ligger på Nordby Shoppingcenter.

– Se mer fra den siste dagen vår og på Nordby Shoppingcenter – 

Da vi reiste hjem, bare etter 58 timer sider vi reiste hjemme i fra, føltes det ut som vi hadde vært borte i en hel uke. Vi hadde opplevd så fantastisk mye på kun en helg, og vi gjorde ikke noe annet enn å smile og nyte hvert eneste sekund! Helgen gikk utrolig fort, og selv om det var litt kjøring, så føltes det ikke slik siden fra vi var framme på første stopp, så kjørte vi hjemmover igjen med stopp langs veien.

Det var virkelig den perfekte helgetur, og vi kommer til å ta flere slike turer – uten tvil!! 


Ta en titt på VisitSweden for å sjekke ut de fantastiske stedene som er verdt å sjekke ut i vårt fine naboland ! 

3 kommentarer
  1. Hei! Jeg kikket på hotellsidene til Gullmarsstrand men ble ikke helt klok. Skal reise alene med et barn på 8 år og lurer på om barn har lov å bruke bassenget? Lurer også på hvor lang kjøretur det er fra dette hotellet og til Nordens ark?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg