Bamsekake til twinsa

Vi skrollet oss nedover Pinterest, på let etter den perfekte bursdagskake. “Hva med denne” spurte jeg, “Eller denne?” men det var ikke en sånn kake de skulle ha. Så vi sveipet videre nedover listen blant de utallige inspirerende kakene, den ene mer praktfull enn den andre. Så dukket den opp, en kake med rennende glasur nedover kantene, en søt liten bamse så toppen av kaken, sammen med et berg av pikekyss over det hele!
De sa det helt i kor, slik de har for vane av å gjøre. Kanskje er det ikke så rart at to eneggende tvillinger også har lik smak, men morsomt er det allikevel å høre hvordan det på likt kikker inn en lik beskjed: “ÅÅH, DEN KAKA VIL JEG HA!”

Så da ble det sånn kake da!

Slik ble kaken til: 
Siden vi skulle reise bort å feire barna på hotellovernatting fra fredag til lørdag måtte kaken planlegges litt ekstra

Torsdag kveld:
Pikekyss – Jeg vispet sammen eggehvite og sukker og laget pikekyss i ulike farger og former

Fredag formiddag:
Fondantbamse – med kjøpt hvit fondant laget jeg bamsen som skulle pryde toppen av kaken. De rosa, grønne og sorte detaljene på bamsen er alle hvit fondant farget med konditorfarge-pasta. Siden fondant (og marsipanfigurer) trenger å tørke litt for å bli harde, er det alltid lurt å lage ferdig figurene et par dager før kaken skal dekoreres.

Lørdag kveld:
Bakte jeg de to sjokoladekakene som bamsekaken består av. Jeg brukte Annas sjokoladekake, og stekte kakene i to omganger med en kakeform med diameter på 18 cm.

Søndag morgen:
Monterte jeg kaken sammen. Begge de to sjokoladekakene er delt opp i tre lag, som ligger lag på lag med lys sjokoladekrem i mellom.
Etter å ha stablet alle kakedelen på hverandre, har jeg lagt et lag med hvit smørkrem over hele kaken for å avrette og gjøre den lys slik at den mørke fargen fra sjokoladen ikke skinner igjennom fondanten.
Jeg har lagt på tre remser med fondant i ulik farge. Så har jeg smeltet hvit sjokolade med konditorfarge og som jeg har påført slik at den renner nedover kantene på kaken og dekker hele toppen. Til slutt var det bare å plassere den fine pynten som var ferdiglaget på verket!

Gosh så moro!

God påske !

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

8 kommentarer

Siste innlegg